​DAMESTEAM VOLLEYBAL ONDERWEG NAAR QUALIFICATIEWEDSTRIJDEN OP DE KAAYMAN EILANDEN  / EKIPO FEMENINO DI VÒLI TA NA KAMINDA PA WEGANAN DI KLASIFIKASHON NA ISLANAN KAIMAN

​DAMESTEAM VOLLEYBAL ONDERWEG NAAR QUALIFICATIEWEDSTRIJDEN OP DE KAAYMAN EILANDEN 
Kralendijk – Vanochtend is een delegatie van het vrouwelijke Bonairiaanse volleyballteam (leeftijd 20 – 35 jaar) vertrokken naar de Kaayman eilanden. 

Daar vinden momenteel de qualificatie wedstrijden voor de 2018 FIVB vrouwen volleybal wereldkampioenschappen plaats. Het team zal het opnemen tegen de teams van de Kaayman eilanden, Bahama’s en Guadaloupe. 
Momenteel staat Bonaire op de 10e plek binnen haar poule.  Ze moeten 2 wedstrijden binnen hun poule winnen om door te kunnen gaan naar de volgende ronde. Mochten ze deze wedstrijden winnen dan zullen ze volgend jaar naar Jamaica gaan voor de volgende qualificatie ronde. 
De afgelopen 2 maanden heeft de Braziliaanse trainer Sabbatini dit team klaargestoomd voor deze qualificatie wedstrijden. Volgens hem is de kans groot dat Bonaire zeer ver zal komen.
Deze reis is dankzij financiële steun van het Openbaar Lichaam Bonaire mogelijk gemaakt. Sinds 2012 is dit de eerste keer dat het nationale volleybalteam naar het buitenland vliegt voor het spelen van een wedstrijd op wereldniveau. Van 11 tot en met 14 november zal het vrouwelijke volleybalteam op de Kaayman eilanden verblijven. De 15e zullen ze, hopelijk met een mooie zege, terugkeren naar Bonaire. 

================

 EKIPO FEMENINO DI VÒLI TA NA KAMINDA PA WEGANAN DI KLASIFIKASHON NA ISLANAN KAIMAN 
Kralendijk – Awe mainta un delegashon di e ekipo femenino di vòli Boneriano (edat 20 – 35 aña) a biaha pa Islanan Kaiman, kaminda na e momentunan aki e weganan di klasifikashon pa e kampionato mundial di vòli femenino 2018 di FIVB (federashon internashonal di vòli) ta tuma lugá. E ekipo Boneriano lo hunga kontra ekiponan di Islanan Kaiman, Bahamas i Guadeloupe. 
Na e momentunan aki Boneiru ta na di 10 lugá den su ‘poule’. Nan mester hunga 2 wega den nan ‘poule’ pa por sigui bai e siguiente rònt. Si nan gana e weganan aki otro aña nan lo bai Jamaica pa e siguiente rònt di klasifikashon. 
E último 2 luna e entrenador Brasileño Sabbatini a prepará e ekipo aki pa e weganan di klasifikashon. Segun Sabbatini e chèns ta grandi ku Boneiru lo yega hopi leu.
E baihe aki a bira posibel danki na sosten finansiero di Entidat Públiko Boneiru. Desde 2012 esaki ta e promé biaha ku e ekipo di vòli nashonal ta bula bai den eksterior pa hunga un partido na nivel mundial. Di 11 te ku 14 di novèmber e ekipo femenino di vòli lo ta na Islanan Kaiman. Dia 15 di novèmber nan ta regresá Boneiru i nos ta spera ku un bunita viktoria. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: