KRALENDIJK BONAIRE: KPCN:     Kòntròl di taksi, shofùr di bus i shofùrnan ouksiliar.  / KPCN:   Controle op taxi – en autobus chauffeuren  en hulpbestuurders

logo-polis-bonaire-kiko-ta-pasando

Controle op taxi – en autobus chauffeuren en hulpbestuurders
De aspiranten voor politie ronden momenteel de module Verkeerscontrole van hun opleiding af. In het kader hiervan hebben ze op woensdag 30 november een verkeerscontrole gehouden op taxi – en autobus chauffeurs en hulpbestuurders.
De controles vond plaats op de Noord pier en er werd onder andere gecontroleerd op: geldige vergunningen, kentekenplaten, geldige aansprakelijkheid/inzittenden verzekering voor het voertuig en voor inzittenden en geldige rijbewijs.
In totaal zijn er 22 taxi’s en 7 bussen gecontroleerd waarvan 3 bestuurders van een taxi niet in het bezit waren van een geldige vergunning, 2 bestuurder van een taxi niet in bezit waren van een geldig rijbewijs voor het transporteren van personen bij meer dan 9 zitplaatsen buiten die van de bestuur. Ook moest 1 bestuurder van een taxi later zijn vergunningen bij de politie tonen. 1 bestuurder van een autobus had zijn speciale rijvergunning niet bij zich. Hij heeft deze later wel getoond aan de politie.
Aan 1 bestuurder van een autobus werd verteld dat hij zijn blauwe verlichting moest verwijderen van zijn bus.
In de komende dagen zullen en meer verkeerscontroles plaatsvinden.

Kontrol di taksi, shofùr di bus i shofùrnan ouksiliar.
Den kuadro di nan estudio, e aspirantenan di polis ta finalisando e módulo di kòntròl di tráfiko. Den kuadro di esaki riba djárason 30 di novèmber último nan a tene un kòntròl riba taksinan, outo bus i shofùrnan ouksiliar.
E kontrolnan a tuma lugá riba nort pir i a kontrolá riba entre otro: pèrmit bálido, plach’i number, seguro bálido pa e vehíkulo i pa pasaheronan i reibeweis bálido.
Total a kontrolá 22 taksi i 7 bus di kua 3 shofùr de taksi no tabatin un pèrmit bálido, 2 shofùr di taksi no tabatin reibeweis bálido pa kore vehíkulo ku 9 òf mas lugá pa pasahero. Tambe shofùr di un di e taksinan mester a hiba su pèrmitnan despues pa polis mira. Shofùr di un di e outo busnan no tabatin su pèrmit speshal pa kore huntu ku n’e. Despues ela hiba esaki si pa polis kontrolá. Tambe polis a informá un di e shofùrnan di bus ku e mester a kita lusnan blou ku e tabatin instalá na su bus.
Den e dianan binidero polis lo tene mas kontrol di tráfiko.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: