KRALENDIJK BONAIRE: KPCN: Ladronisia for di outo · Outo na kandela na Kaya Sioux · Kiebro den kas na Kaya Macario Sint Jago ·  Aksidente riba Kaminda Tra’i Montaña · Ladronisianan na sitionan di sambuyá · Akshon di polis kontra butadónan di ‘fever’ / KPCN:   · Diefstal vanuit auto ·  Auto in brand aan de Kaya Sioux · Inbraak in woning aan de Kaya Macario Sint Jago · Aanrijding op de Kaminda Trai Montana · Diefstallen bij duikplekken · Politie aktie tegen feveraars

logo-polis-bonaire-kiko-ta-pasando

Ladronisia for di outo
Riba djaluna 12 di desèmber a drenta keho di ladronisia for di den un outo ku tabata stashoná na un kas situá na Kaya Macario (Cai) Sint Jago. A bai ku entre otro un kargadó di telefòn, un set di ‘utensils’ pa BBQ kuné, un tas di lomba di marka Jansport i ‘keyboard’ blanku di marka Samsung pa tablet. E ladronisia a tuma lugá entre awe mardugá 00.45 or i awe mainta 7.15 or. Ta investigando e kaso.

Outo na kandela na Kaya Sioux
Riba djadumingu 11 di desèmber sentral di polis a risibí notifikashon ku mester tabatin un outo na kandela na un kas situá na Kaya Sioux. A resultá di ta un pikòp bieu ku tabata na kandela ku hopi desaroyo di huma komo konsekuensia. Kousa di e kandela no ta konosí.

Kiebro den kas na Kaya Macario Sint Jago
Riba djasabra 10 di desèmber a drenta keho di ladronisia den un kas situá na Kaya Macario Sint Jago. A bai ku entre otro un lèptòp i un telefòn selular. Ta investigando e kaso.

Aksidente riba Kaminda Tra’i Montaña
Riba djabièrnè 9 di desèmber un aksidente a tuma lugá riba Kaminda Tra’i Montaña. Pa motibunan deskonosí un outo tabata di bòltu den mondi. Shofùr di e outo tabata keha di doló na su pechu i a transporte ku ambulans pa hospital pa kontrol i tratamentu médiko.

Ladronisianan na sitionan di sambuyá
Wikènt tras di lomba a drenta keho di ladronisia na vários sitionan di sambuyá. Entre otro 1000 stèp, Red Slave i Nukove. Ta investigando e kasonan.

Akshon di polis kontra butadónan di ‘fever’
Riba djasabra 10 di desèmber pa mas o ménos 6or di atardi personal di KPCN a tene un akshon riba Kaya Statius van Eps (kaminda ku ta bai Sorobon) relashoná ku ponementu di ‘fever’ i pustamentu riba e kaminda aki. Durante e akshon aki polis a konfiská un quad , dos skuter i un bròmer. Tambe a detené dos persona na e sitio, tur esaki ku aprobashon fiskal. Manera ya a anunsiá na vários okashon, ponementu di ‘fever’ i pustamentu sigur tin atenshon di Triangulo Boneiru (Ministerio Públiko BES, KPCN i Gezaghèber). Pues un atvertensia ta bai atrobe na esunnan ku ta partisipá na ponementu di ‘fever’ i pustamentu, pa tene kuenta ku polis lo sigui tene e tipo di akshonnan aki.

Diefstal vanuit auto
Op maandag 12 december werd aangifte gedaan vam diefstal vanuit een auto die bij een woning aan de KayaMacario (Cai) Sint Jago geparkeerd stond. Er zijn onder andere charger, een BBQ utensilset, een rugras van het merk Jansport en een witte keyboard van het merk Samsung van een tablet. De diefstal vond tussen vannacht 00.45 uur en vanochtend 7.15 uur plaats. De zaak wordt onderzocht.

Auto in brand aan de Kaya Sioux
Op zondag 11 december kwam omstreeks 16.15 uur melding bij de politiecentrale binnen dat er een auto in brand zou staan bij een woning aan de Kaya Sioux. Het bleek te gaan om een oude pick-up die in brand stond met veel rookontwikkeling als gevolg. De brandweer blustte de brand. Oorzaak van de brand is niet bekend.

Inbraak in woning aan de Kaya Macario Sint Jago
Op zaterdag 10 december werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Macario Sint Jago. Er zijn onder andere een laptop en een mobiele telefoon weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding op de Kaminda Trai Montana
Op vrijdag 9 december vond een aanrijding op de Kaminda Trai Montana plaats. Een auto lag om onbekende reden op zijn kop in de bossage. De chauffeur van de auto klaagde van pijn aan zijn borst en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle en behandeling.

Diefstallen bij duikplekken
Afgelopen weekend werden aangiftes gedaan van diefstallen bij verschillende duikplekken onder andere 1000 steps, Red Slave en Nukove. De zaken worden onderzocht.

Politie aktie tegen feveraars
Op zaterdag 10 december hield het personeel van KPCN omstreeks 18.00 uur een aktie op de Kaya Statius van Eps (de weg naar Sorobon) i.v.m. het feveren en racen op deze weg. Tijdens deze aktie heeft de politie een quad, twee scooters en een brommer in beslag genomen. Ook zijn er twee personen op locatie aangehouden, dit alles met goedkeuring van de Officier van Justitie. Zoals al eerder op verschillende momenten vermeld, heeft het feveren en racen de aandacht van de Driehoek Bonaire (Openbaar Ministerie BES, KPCN i Gezagheber). Er wordt dus weer een oproep gedaan aan iedereen die deelneemt aan het feveren en racen, om er rekening mee te houden dat de politie dit soort akties zal blijven uitvoeren.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: