INVESTIGASHON PA YEGA NA AKTIVIDATNAN KONKRETO DEN SEKTOR DI TRANSPORTE MARÍTIMO I AEREO – ONDERZOEK NAAR CONCRETE ECONOMISCHE ACTIVITEITEN VOOR DE SECTOR MARITIEM- EN LUCHTTRANSPORT

_mg_0292

INVESTIGASHON PA YEGA NA AKTIVIDATNAN KONKRETO DEN SEKTOR DI TRANSPORTE MARÍTIMO I AEREO

WILLEMSTAD- Minister demishonario di Desaroyo Ekonómiko, sr. Eugene Rhuggenaath, a hasi lansamentu ofisial di un investigashon riba posibilidatnan di eksportashon den sektor di transporte marítimo i aéreo. Énfasis di e investigashon ta pa studia mas aleu kiko ta e posibilidatnan di transporte marítimo i aéreo entre Kòrsou, region Karibense, Suramérika i Orópa.

Kòrsou a bin ta fungi ya pa años komo un punto di distribushon importante entre Orópa, Suramérika i e region Karibense. Esaki mirando ku aparte di e ubikashon stratégiko ku Kòrsou tin, tambe ta eksistí e posibilidat a base di e areglo di LGO i esun di CBI pa Kòrsou eksportá produktonan pa Orópa i Merka liber di derechonan di importashon. E intenshon ta pa nos bai hasi uso mas tantu posibel di e benefisionan aki i a base di esaki stimulá mas eksportashon. Mirando e deseo aki a nase e nesesidat pa habri un investigashon riba e posibilidatnan di eksportashon entre Kòrsou, region, Suramérika i Orópa.

E proposishon di proyekto relatá na e investigashon aki a keda fihá dor di Ministerio di Desaroyo Ekonómiko den estrecho koperashon ku representantenan di e sektor di transporte marítimo i aéreo. Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector (SLS) a mira gran importansia den e projekto aki pa e sektor logístiko den su totalidat. A base di esaki SLS a disidí di finansiá e investigashon den su totalidat.

Durante di e konferensha di prensa ariba menshoná a tuma lugá e firmamentu di e kontrato ofisial entre SLS i Maritime & Transport Business Solutions BV (MTBS). E investigashon lo keda kondusí dor di un konsorsio formá pa MTBS komo partner prinsipal huntu ku Stratagem komo profeshonal riba tereno di karga aéreo.

===================

ONDERZOEK NAAR CONCRETE ECONOMISCHE ACTIVITEITEN VOOR DE SECTOR MARITIEM- EN LUCHTTRANSPORT

Willemstad- De demissionaire minister van Economische Ontwikkeling, Eugene Ruggenaath heeft op 14 februari de officiële lancering aangekondigd van het onderzoek naar exportmogelijkheden voor de sector zee- en luchttransport. Nadruk van het onderzoek ligt op de mogelijkheden voor lucht- en zeevervoer tussen Curaçao, de caribische regio, Zuid- Amerika, en Europa.

Curaçao is al jaren een belangrijk distributiepunt tussen de regio, Zuid-Amerika en Europa. Dit, omdat Curaçao naast haar strategische ligging, ook de mogelijkheid heeft om op basis van de LGO regeling en de CBI regeling producten naar respectievelijk Europa en de Verenigde staten vrij van invoerrechten te exporteren. De wens is om voornoemde voordelen zo veel mogelijk te gaan benutten en hierdoor meer export te stimuleren. Vanuit deze wens is er de behoefte ontstaan om een onderzoek in te stellen naar uitbreiding van de export mogelijkheden tussen Curaçao, de regio, Zuid- Amerika en Europa. De bedoeling is om middels de resultaten van het onderzoek de exportmogelijkheden tussen Curaçao en voornoemde continenten zodanig te stimuleren opdat niet alleen de concurrentiepositie van het lokale bedrijfsleven hiermee zal worden versterkt maar ook om de uitvoer te diversifiëren en de regionale en internationale te vergroten.

Het projectvoorstel voor dit onderzoek werd beschreven en vastgesteld door het Ministerie van Economische Ontwikkeling in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers uit de sector maritiem- en luchttransport. De Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector (SLS) zag het belang in dit project voor de logistieke sector in het algemeen en heeft op basis hiervan besloten om het onderzoek volledig te financieren.

Tijdens de persconferentie heeft SLS het officiële contact getekend met Maritime & Transport Business Solutions B.V. (MTBS). Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een consortium bestaande uit MTBS als hoofdpartner samen met Stratagem als luchtvrachtdeskundige.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: