KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Kaderleden Milities ronden gevechtsopleiding af

Defensie Caribisch Gebied
February 24

Kaderleden Milities ronden gevechtsopleiding af

Twaalf leden van de Curaçaose en Arubaanse Militie hebben vanochtend hun gevechtsopleiding afgerond en zijn bevorderd tot korporaal. In de vroege ochtend kwamen de kersverse kaderleden moe maar voldaan aan op Marinekazerne Suffisant. Daar werdenze verwelkomd door familie, vrienden en collega’s.
Na te zijn ‘binnengeklapt’ konden de militieleden de zware bepakking afdoen die ze tijdens de nachtelijke eindmars over het eiland moeten dragen. De commandant van Marinekazerne Suffisant hield een toespraak in het Papiamento en sprak zijn waardering uit voor de geslaagden. “Vanaf nu dragen jullie de verantwoordelijkheid van een kaderlid”, aldus de commandant. Vervolgens werden de korporaalsstrepen op de uniformen aangebracht in het bijzijn van de zichtbaar trotse familieleden en vrienden.
De voortgezette vakopleiding (VVO) is hiermee nog niet ten einde. Nu volgt nog een 6 weken durende opleiding tot coördinator beveiliging. Dit is een MBO3-niveau opleiding waar de korporaals na hun diensttijd ook in de burgermaatschappij hun kansen op werk mee vergroten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading