Uniting For Children overhandigt geworven fondsen van de Internationale Bazaar aan Greenkidz, Prins Bernardschool en Fundashon Encelia

Uniting For Children overhandigt geworven fondsen van de Internationale Bazaar aan Greenkidz, Prins Bernardschool en Fundashon Encelia

Uniting for Children Foundation (UFC) is een organisatie opgericht door de Corps Consulaire en Directie Buitenlandse Betrekkingen in 2001. In het kader van de Internationale dag van de Rechten van het Kind heeft UFC, in november 2016 de International Bazaar georganiseerd op het Fort Plein, met als doel fondsen te werven voor specifieke jongerenorganisaties op Curaçao. Tijdens de Bazaar, waren er in samenwerking met verschillende consuls, 19 landen vertegenwoordigd, en heeft UFC meer dan ANG 30.000 geworven.

Op 13 maart j.l. heeft UFC, in de tuin van het Curaçaosch Museum (Museo di Kòrsou), de opbrengst van de Internationale Bazaar uitgedeeld aan Fundashon Encelia, Greenkidz, en de Prins Bernhardschool.

Fundashon Encelia is een stichting die kinderen, jongeren en ouders helpen door het bieden van crisisopvang, opvoedingsondersteuning en preventie. Een van de specifieke projecten van Fundashon Encelia is: ‘Wak bo Kaya’, een interactief karaktervormend preventieprogramma voor jongeren van 11 tot en met 18 jaar. De donatie van UFC zal bijdragen aan het aanschaffen van een klein busje, dat hoognodig is om de kinderen van school naar naschoolse activiteiten te kunnen transporteren.
GreenKidz is een organisatie die lokale schoolkinderen stimuleren om zelf actief bij te dragen aan een groener, schoner en gezonder Curaçao. De donatie van UFC wordt gebruikt om een educatieve knutsel programma te verzorgen voor 1000 leerlingen op 15 scholen.
Als laatste is Prins Bernhardschool, een basisschool met veel leerlingen met een buitenlandse afkomst, gekozen. Tegenwoordig wil deze school een digitale leeromgeving creëren voor alle studenten en hun curriculum digitaliseren. UFC draagt hierbij aan met de aanschaffing van een nieuwe Digiboard (Digital Board).
UFC kijkt ernaar uit om actief te blijven bijdragen aan de rechten van het kind en jeugdontwikkeling op Curaçao en bedankt alle consuls, en partners voor de productieve samenwerking.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: