CURACAO OPNIEUW IN HET HART GERAAKT

CURACAO OPNIEUW IN HET HART GERAAKT
Eergisteren is – door ‘technische problemen’ bij ISLA – een aantal wijken onder een laag giftig catcrackpoeder bedolven. Opnieuw raakt dit Curaçao in het hart. Het schendt de rechten van haar bevolking, overtreedt de milieuregels en is zeer slecht voor onze economie.
De regering staat volgens zeggen machteloos: ‘we kunnen Isla geen boete geven’, aldus Mrs. Zita Jesus-Leito. De bevolking en bedrijven op Curaçao kunnen dit echter niet accepteren.
Er zijn drie redenen waarom Kòrsou Solidario i Duradero (KSD) oproept tot onmiddellijke actie van de regering van Curaçao:

1. MENSENRECHTEN. Het steeds schenden van de rechten van de mens op een gezonde leefomgeving in Curaçao is en blijft onacceptabel. Er is geen bericht uitgegaan door de regering waarin de bevolking werd gewaarschuwd voor de gevaren. Overal ter wereld zou deze waarschuwing direct zijn uitgegaan, en niet pas ‘na onderzoek’, zoals door Jesus-Leito wordt gesteld.

2. MILIEU-EISEN. Al jaren wordt door vele verschillende groeperingen om handhaving van de milieuregels geroepen. Curaçao schendt de internationale regels voor een gezond milieu en dit incident drukt ons opnieuw op de feiten; onmiddellijke handhaving van milieuregels is noodzakelijk.

3. ECONOMISCHE GROEI. Het is duidelijk dat Curaçao met dit soort incidenten een slechte naam krijgt – of erger nog, behoudt – in de rest van de wereld. Het toerisme, een belangrijke economische pijler, lijdt ernstig onder het slechte imago. Internationale bedrijven zullen nooit bereid zijn om te investeren in een land dat de mensenrechten en milieueisen aan zijn laars lapt.
De regering heeft de plicht om haar bevolking direct te informeren en te beschermen. Niet alleen na dit incident, maar te allen tijde. Waar blijft de zo vaak genoemde ‘transparantie’ tijdens politieke campagnes? De bevolking van Curaçao heeft het recht om 1) te weten wat er is gebeurd, 2) wat de gevolgen zijn voor hun gezondheid en 3) wat ze kunnen doen om zichzelf te beschermen.
Het bedrijfsleven heeft het recht op een regering die zorgt voor economische groei, en dit incident zorgt er opnieuw voor dat het vertrouwen daarin wordt geschaad.
Alleen wanneer een land wordt geleid door een regering die de rechten van de mens, de regels voor een schoon milieu èn fatsoenlijk, transparant bestuur handhaaft, zal Curaçao haar toekomst met vertrouwen kunnen zien.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: