KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Lezing dr. Richard Martina

Lezing dr. Richard Martina

Op dinsdag 4 april 2017 gaf dr. Richard Martina een presentatie in de aula van de UoC van zijn proefschrift waarmee hij promoveerde op 22 november 2016 aan de Universiteit van Maastricht. Dr. Richard Martina is Assistant Professor in Entrepreneurship and Innovation en coördinator International Student Exchange bij de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen.

De titel van zijn proefschrift luidde “Uncertainty and Resource Constraints in the Small Island Developing States: Essays in Entrepreneurial Cognition”

In zijn proefschrift geeft dr. Martina zijn bezorgdheid aan over hoe ondernemers beslissingen nemen als ze over beperkte middelen beschikken en met onzekerheid geconfronteerd worden. In het proefschrift wordt gekeken naar hoe de genomen beslissingen van invloed zijn op de snelle internationalisering van de ondernemende bedrijven, het proces van het ontwikkelen van “new-to-the-world” innovaties en hoe investeringsbeslissingen worden genomen.

De resultaten tonen aan dat ondernemers in de SIDS-context flexibel zijn en gebruik maken van een combinatie van verschillende beslissingsstijlen. Bovendien evalueren ondernemers continu hoeveel geld ze moeten investeren versus hoeveel geld ze bereid zijn om te verliezen in het ergste geval, bij het maken van investeringsbeslissingen.

Na de presentatie van dr. Martina in de aula van de UoC, kon hij tijdens een receptie op de patio samen met familie, collega’s en genodigden zijn felicitaties in ontvangst nemen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading