​Info OM: Keho na Landsrecherche solamente ku afsprak

Info OM: Keho na Landsrecherche solamente ku afsprak
Hefe di Landsrecherche Curaçao ta informá ku entrante awe no por tuma keho mas sin un afsprak. Esnan ku ke duna keho tin ku yama e number 465-0402 pa un sita pa seguidamente e funshonario di Landsrecherche ta tuma e keho.
Tur siudadano por hasí denunsia di un hecho kastigabel. Punto di salida ta ku ta hasí denunsia serka polis òf Landsrecherche ora ta tratá kasonan di Landsrecherche, pa asina duna e investigador posibilidat pa por ehèmpel di hasí pregunta adishonal, manera entre otro detaye kon e suseso a pasa pa asina yuda e investigashon. “Djis entregá òf depositá un karta no ta sufisiente. E keho tin ku keda prosesá pa un recherche”, asina sr. Medgar Elisa, Hefe di Landsrecherche Curaçao a deklará.
Ora hasi un denunsia tin ku tene kuenta ku e proseso por tuma algun ora pa keda prosesá. Landsrecherche Curaçao ta gradisí tur hende pa su komprenshon i koperashon.
Aangifte bij Landsrecherche alleen via afspraak
Het Hoofd van de Landsrecherche Curaçao maakt bekend dat vanaf heden geen aangiftes meer worden opgenomen zonder afspraak. Een ieder die (schriftelijke) aangifte wil doen wordt verzocht te bellen met het nummer 465-0402 voor het maken van een afspraak waarna de aangifte door een Landsrechercheur zal worden opgenomen.
Iedereen kan aangifte doen van een strafbaar feit. Uitgangspunt is dat men persoonlijk aangifte doet bij de politie of bij de Landsrecherche in de zaken waarin de Landsrecherche wordt ingezet. Dit omdat de opsporingsambtenaar de gelegenheid dient te hebben daar vragen over te stellen, bijvoorbeeld naar de toedracht en details of naar andere omstandigheden die het onderzoek kunnen helpen. “Het slechts afgeven of deponeren van een brief is niet voldoende. De aangifte moet door een rechercheur worden opgenomen en verwerkt”, zo maakt Medgar Elisa, Hoofd van de Landsrecherche Curaçao vandaag bekend.
U dient wel rekening te houden met het feit dat het opnemen van een aangifte enkele uren in beslag kan nemen. De Landsrecherche dankt u bij voorbaat voor een ieders begrip en medewerking.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: