SEKTOR FINANSIERO LOKAL MESTER AKTUA KONHUNTAMENTE KONTRA ATAKENAN CIBERNÉTIKO – LOKALE FINANCIËLE SECTOR MOET ZICH SAMEN WAPENEN TEGEN CYBER-AANVALLEN

Seshon di KPMG riba IT Governance & Cyber Security bon bishitá:
SEKTOR FINANSIERO LOKAL MESTER AKTUA KONHUNTAMENTE KONTRA ATAKENAN CIBERNÉTIKO
WILLEMSTAD 23 di aprel 2017– ‘Are you in control?’ Dirigentenan i profeshonalnan di IT di e mundu finansiero a trata e pregunta akí en konekshon ku IT Governance & Cyber Security djamars pasá, aki na Kòrsou. E tópiko a hala un sala di konferensia yen den e ofisina di KPMG na Emancipatie Boulevard. Loke a sali na kla ta, ku prevenshon, detekshon i korekshon kontínuo riba tereno di krímen cibernétiko mester haña atenshon na nivel gerenshal.
Institushonnan finansiero den Karibe Hulandes tambe mester kumpli na tempu ku e normanan di e ‘SWIFT Customer Security Program’ ku lo introdusí próksimamente i ku lo bai konta mundialmente pa e sektor. Ku esaki ta limitá atakenan cibernétiko – ku ta kada bes mas frekuente internashonalmente – i e riesgonan konserní, te un mínimo.

Huntu responsabel
No por konsiderá protekshon di informashon komo ‘djis un asuntu di IT’ mas, sinó komo un responsabilidat konhunto di organisashonnan. P’ esei cyber security mester di atenshon na e nivelnan di mas haltu di organisashonnan i mester ta prominentemente riba agènda tambe.

Brigitte Beugelaar, Partner den IT na KPMG Hulanda, a papia den e konteksto akí di e madures di organisashonnan di IT den institutonan finansiero. Cai Walters i Marc Kross a kompartí nan pèrspèktiva for di Banko Sentral di Kòrsou i St. Maarten tokante IT-Governance, e plannan futuro enkuanto e SWIFT CSP i kiko institutonan finansiero por hasi pa kumpli ku e rekisitonan. Charlton Donker di Caricert a informá tokante e atakenan cibernétiko mas komun den nos region i tambe e retonan en kuestion.

Faktor hende
Ora di minimalisá riesgo i daño, e ‘faktor hende’ ta di gran importansia. P’esei ta imperativo pa mantené e personal bon na altura i konsiente di e riesgonan ku tin. E panorama di riesgo ta kambia kontínuamente i organisashonnan mester sigui atendé ku esaki i avansá sam-sam ku e desaroyonan den nan sistemanan di kòntròl.

Idealmente, institutonan finansiero no tin ku kompetí riba tereno di cyber security sino hustamente kolaborá mas tantu posibel i ta kompartí eksperensianan, pa promové ku tur ta sufisientemente prepará pa insidentenan cibernétiko. Ya no ta asuntu di ku si kisas un dia bo organisashon lo hañ’ e ku un insidente cibernétiko sino di ku ta ki dia esei lo sosodé.

Regularmente KPMG Dutch Caribbean & Suriname ta organisá seshonnan riba temanan relevante i presentando posibelsolushonnan. Kompartiendo konosementu a traves di e ret di KPMG i tambe regionalmente, e partisipantenan por interkambiá di idea i konseho pa enfrentá retonan ku éksito.

===================

Druk bezochte KPMG-sessie IT Governance & Cyber Security:
LOKALE FINANCIËLE SECTOR MOET ZICH SAMEN WAPENEN TEGEN CYBER-AANVALLEN
WILLEMSTAD 23 april 2017 – ‘Are you in control?’ Leidinggevenden en IT-professionals uit de financiële wereld behandelden deze vraag ten aanzien van IT Governance & Cyber Security afgelopen dinsdag op Curaçao. Het onderwerp trok een volle conferentiezaal in het KPMG-kantoor aan de Emancipatie Boulevard. Duidelijk werd dat preventie, detectie en voortdurende correctie op het gebied van cyber crime aandacht verdient op directieniveau.
Ook Caribisch-Nederlandse financiële instellingen moeten namelijk tijdig voldoen aan de normen van de spoedig in te voeren ‘SWIFT Customer Security Program’, die wereldwijd voor de sector gaat gelden. Hiermee worden cyber-aanvallen – die internationaal steeds vaker voorkomen – en de bijbehorende risico’s tot een minimum beperkt.
Samen verantwoordelijk
Informatiebeveiliging mag niet meer als louter ‘een IT-issue’ worden gezien, maar als een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor organisaties. Cyber security moet daarom op het hoogste niveau van organisaties aandacht krijgen en daarbij hoog op de agenda staan.

Brigitte Beugelaar, IT Partner KPMG Nederland, sprak in dit verband over de volwassenheid van IT-organisaties binnen de financiële instellingen. Cai Walters en Marc Kross deelden hun perspectief vanuit de Centrale Bank van Curaçao & St. Maarten over IT-Governance, de toekomstplannen ten aanzien van de SWIFT CSP en welke aanpak de financiële instellingen kunnen volgen om aan de vereisten te voldoen. Charlton Donker van Caricert sprak over de meest voorkomende cyber-attacks en -uitdagingen in onze regio.
Factor mens
Bij het beperken van risico’s en schade is de ‘factor mens’ van groot belang. Daarom is het noodzakelijk dat het personeel goed op de hoogte wordt gehouden en zich bewust is van geldende risico’s. Het risicolandschap verandert continue en organisaties moeten hierop blijven inspelen en in hun controles parallel meegaan met de ontwikkelingen.

Idealiter zouden financiële instellingen niet moeten concurreren op het gebied van cyber security, maar juist zoveel mogelijk moeten samenwerken en ervaringen moeten delen, om te bevorderen dat ze gezamenlijk als sector voldoende zijn voorbereid op cyber-incidenten. Het is immers geen vraag óf je organisatie met cyber-incidenten te maken zal krijgen, maar wannéér.

KPMG in de Dutch Caribbean & Suriname organiseert regelmatig sessies, waarbij relevante thema’s oplossingsgericht worden belicht. Door kennis op deze manier KPMG-breed en regionaal te delen, kunnen deelnemers zienswijzen en adviezen uitwisselen om uitdagingen optimaal het hoofd te bieden.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: