MINISTERIO PUBLIKO TA INFORMA: ​R.A. ekstraditá awe pa Merka


​R.A. ekstraditá awe pa Merka

Kòrsou a ekstraditá djárason 31 di mei 2017 e hòmber R.A. (Repúblika Dominikana, 25 sèptèmber 1962) pa Estádos Unídos. E hòmber A. a keda entrega na airopuerto Hato dor di funshonarionan di Team Krímen Organisá (DGC) na funshonarionan di US Marshalls di Estádos Unídos. Bou di kustodia di US Marshalls el a subi un avion spesial ku a bin Korsou pa e transpòrt pa Boston, Massachusetts.

Korte Komun di Hustisia a disidí 15 di mart 2016 positivamente riba e petishon di ekstradishon di Merka. Gobernador di Kòrsou seguidamente a deklará e ekstradishon atmisibel dia 25 di aprel 2017.

Hustisia di Estádos Unídos ta sospechá A. di ta forma parti di un organisashon di droga ku pa medio di gulidó di bolita ta transportá droga pa Estádos Unídos. Un otro sospechoso den e mesun kaso aki, A.D.R.-J. ya kaba a keda ekstraditá anteriormente dia 22 di novèmber 2016.

E ekstradishon a tuma mas tempu debí na e prosedura di kasashon ku a keda inisiá den e kaso aki. Korte Supremo a trata A. su kaso dia 14 di febrüari 2017. E petishon a keda rechasá pa Korte Supremo miéntras ku e otro sospechoso su petishon a keda rechasá for di 20 di sèptèmber 2016.

R.A. i A.D.R.-J. A keda detené na desèmber 2015 a base di un órden pa aresto di US District Court for the District of Massachusetts, esaki komo inisio pa e proseso di ekstradishon.
 
R.A. vandaag uitgeleverd aan de VS

Curaçao heeft op woensdag 31 mei 2017 de man R. A. (25 september 1962, Dominicaanse Republiek) uitgeleverd aan de Verenigde Staten. A. is door functionarissen van de Divisie Georganiseerde Criminaliteit (DGC) op de luchthaven Hato op Curaçao overgedragen aan de US Marshalls van de Verenigde Staten. Onder begeleiding van de Marshalls is hij met een speciaal daarvoor ingevlogen toestel vertrokken naar Boston, Massachusetts. 

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft op 15 maart 2016 positief geadviseerd over het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten. De Gouverneur van Curaçao heeft vervolgens op 25 april 2017 de uitlevering toelaatbaar verklaard.

A. wordt door de autoriteiten van de Verenigde Staten ervan verdacht deel uit te maken van een drugsorganisatie die cocaïne, middels bolletjesslikkers per vliegtuig naar de VS smokkelt. Zijn medeverdachte A.D.R.-J. werd reeds op 22 november 2016 uitgeleverd.

Het verschil in tijd heeft te maken met de cassatieprocedure. De Hoge Raad heeft in de zaak van A. 14 februari 2017 zijn beroep verworpen terwijl zijn medeverdachte reeds op 20 september 2016 door de Hoge Raad niet-ontvankelijk werd verklaard in haar beroep.

A. werd in december 2015 samen met medeverdachte A.D.R.-J, op grond van een arrestatiebevel van de US District Court for the District of Massachusetts aangehouden met het oog op uitlevering aan de Verenigde Staten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: