Natani Ros Sedney van Kolegio Alejandro Paula ontvangt Rotary Youth Leadership Award 2017 – Natani Ros Sedney di Kolegio Alejandro Paula ta risibí Rotary Youth Leadership Award 2017

Natani Ros Sedney van Kolegio Alejandro Paula ontvangt Rotary Youth Leadership Award 2017

Voor de achtste achtereenvolgende keer heeft Rotary Club Willemstad van 16 tot en met 18 juni de Rotary Youth Leadership Award (RYLA) georganiseerd.

Drie dagen lang hebben 33 jonge leiders tussen de 13 en 18 jaar van 14 scholen uit het voortgezetonderwijs hun leiderschapskwaliteiten getraind onder leiding van professionele trainers. Ze hebben deelgenomen aan een dialoog, verschillende workshops, job-interviews en zijn aangemoedigd door jonge role models met hun eigen levensverhaal zoals Christie Martie Nissen (Senior Companions Curacao) en Miles Mercera (CHATA directeur). Zondag gaf Gilbert Martina een ‘motivational speech”over leiderschap door zijn levensverhaal te vertellen hoe die gekomen is waar die nu is met een persoonlijk advies naar de deelnemers.

Tijdens de vele activiteiten beoordeelt de jury aan de hand van vier leiderschapskwaliteiten, namelijk proactief zijn, visie hebben, goed luisteren en feedback geven, en samenwerken. Deze criteria zijn gebaseerd op de 7 gewoontes van effectief leiderschap van de leiderschapsgoeroe Stephen Covey.
Van alle deelnemers zijn er 6 in zeer positieve zin opgevallen en genommineerd voor de award. Dit zijn Natani Ros Sedney, Ilse Sophie Pasman, Maria Ochoa, Kely-Shae Tangali, Steven Matroos en Aiumeen Jakobus.

Er kan er maar één de winnaar zijn en Natani Ros Sedney (16 jaar) is uitgekozen door de vakjury als de leider die het meest van allen leiderschapskwaliteiten heeft laten zien. Natani zocht synergie bij de andere deelnemers in haar groep. Ze gaf erkenning aan de bijdrage van anderen. Ze heeft laten zien goed te kunnen luisteren en vat de mening van anderen goed samen. Natani heeft meegedaan met veel enthousiasme en inzet. Ze had een actieve bijdrage zonder de hoofdrol op te eisen. Daarmee heeft ze zich een echte leider getoond.

Als winnaar mag zij geheel verzorgd gaan deelnemen aan de RYLA North America Conference in Washington, US. Hier komen alle winnaars van de RYLA uit de wereld samen. Benadrukt moet worden dat dit weekeinde alleen maar winnaars kent: alle deelnemers hebben enthousiast deelgenomen en veel opgestoken over leiderschap. En dat is het doel van de RYLA.

Elk jaar begint het event met een dialoog over leiderschap georganiseerd door gespreksleiders van Kòrsou Konektá en het is elk jaar weer verrassend hoe bewust deze jonge leiders zijn van de huidige maatschappelijke realiteit. Deze dialoog bepaalt ook meteen de dynamiek en hechte samenhorigheid voor de rest van het weekeinde.

Voor de RYLA trainers en juryleden zijn alle deelnemers duidelijke leiders. Iedereen heeft zich tijdens het weekend sterk ontwikkeld en de jury verwacht ook dat zij zich in de toekomst verder blijven ontplooien als leiders voor onze gemeenschap. Opvallend is dat voor de 6e keer een dame winnaar is.

RYLA wordt ondersteunt door sponsors
De RYLA is een organisatie die wordt voorbereid door Rotary Club Willemstad, en die mogelijk wordt gemaakt met hulp van sponsors en vrijwilligers. De trainingen aan de jonge leiders worden verzorgd door professionals en het gehele programma wordt gesponsord door onder andere Maduro Curiels Bank, ENNIA, Avila Beach Hotel, Burgers & Fung A Loi Notarissen, EY, SFT, Korpodeko, AFAS, Guardian Group Fatum, OBNA, Orco Bank, Kadans, Insel Air, Scuba Lodge, Ard Vreugdenhill, all instructors (Hubert Martha, Arthur Rosaria, Willem Jan Stokhof, Remy de Haas, Maya Mathias en dialoogleiders van Kòrsou Konektá), role models (Christie Martie Nissen en Miles Mercera) en ex-genomineerde RYLA deelnemer Dean Rozier Jr.

Natani Ros Sedney di Kolegio Alejandro Paula ta risibí Rotary Youth Leadership Award 2017

Pa di 8 biaha konsekutivo, di 16 te ku 18 di yüni, Rotary Club Willemstad a organisá Rotary Youth Leadership Award.

Durante 3 dia, 33 lider hóben entre 13 i 18 aña di 14 skol sekundario a train nan kalidatnan di liderazgo bou di guia di trainernan profeshonal. Nan a partisipá den diálogo, diferente tayer di trabou, job-interview i a keda enkurashá pa role modelnan hóben ku historianan di nan mes bida, manera Christie Martie Nissen (Senior Companions Curacao) i Miles Mercera (direktor di CHATA). Djadumingu Gilbert Martina a duna un“motivational speech” tokante liderazgo kontando su mes historia kon el a yega kaminda e ta awor akí, huntu ku un konseho personal pa e partisipantenan.

Durante e diferente aktividatnan hurado ta husga 4 kalidat di liderazgo, esta ser pro aktivo, tin vishon, abilidat pa skucha bon i duna feedback, i koperashon. E kriterionan akí ta basá riba e 7 kustumbernan di liderazgo efektivo di e guru di liderazgo Stephen Covey. Di tur partisipante 6 a hala atenshon den un sentido hopi positivo i a nominá nan pa e award. Esakinan tabata Natani Ros Sedney, Ilse Sophie Pasman, Maria Ochoa, Kely-Shae Tangali, Steven Matroos i Aiumeen Jakobus.

Ta solamente 1 ganadó por tin, i hurado a skohe Natani Ros Sedney (16) komo e lider ku a mustra mas di tur e kalidatnan di liderazgo. Natani tabata buska sinergia serka e otro partisipantenan den su grupo. E tabata rekonosé kontribushon di e otronan. El a mustra ku e por skucha bon i por a resumí opinion di e otronan hopi bon. Natani a partisipá ku hopi entusiasmo i empeño. E tabatin un kontribushon aktivo sin eksigí e ròl di protagonista. Ku esei el a mustra di ta un lider berdadero.
Komo ganadó e por partisipá kompletamente di spònser na RYLA North America Conference na Washington US. Akinan tur ganadó di RYLA di hinter mundu ta bini huntu.
Mester enfatisá ku e wikènt akí ta ganadó so tabatin: tur partisipante a partisipá ku hopi entusiasmo i a siña hopi di liderazgo. Anto ta esei ta meta di RYLA.
Tur aña e evento ta kuminsá ku un diálogo tokante liderazgo, organisá pa lidernan di kombersashon di Kòrsou Konektá, i tur aña atrobe ta sorprendente kon konsiente e hóbennan akí ta di realidat aktual di nos komunidat. E diálogo akí mésora ta determiná tambe e dinamismo i sentido di union pa sobrá di e wikènt.
Pa e trainernan di RYLA i e miembronan di hurado ta kla ku tur partisipante ta lider. Tur hende a desaroyá nan mes fuertemente, i e hurado ta spera ku den futuro nan lo sigui desaroyá komo lidernan pa nos komunidat. Ta remarkabel ku pa di 6 biaha e ganadó ta un dama.
RYLA tin sosten di diferente spònser.
RYLA ta un organisashon ku Rotary Club Willemstad ta prepará, i ku ta bira posibel ku sosten di spònser- i boluntarionan. Un grupo di profeshonal ta duna e trainingnan, i hinter e programa tin komo spònsernan entre otro Maduro Curiels Bank, ENNIA, Avila Beach Hotel, Burgers & Fung A Loi Notarissen, EY, Paul Kok, SFT, Korpodeko, AFAS, Guardian Group Fatum, OBNA, Orco Bank, Kadans, Insel Air, Scuba Lodge, Ard Vreugdenhill, tur instruktor (Hubert Martha, Arthur Rosaria, Willem Jan Stokhof, Remy de Haas, Maya Mathias i lidernan di diálogo di Kòrsou Konektá) i role models (Christie Martie Nissen i Miles Mercera) i eks –nominado partisipante di RYLA Dean Rozier Jr.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: