Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 21 juni 2017

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 21 juni 2017.
Opgesteld op: dinsdag 20 juni 2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE ORANJE: TROPISCHE STORM WATCH, TROPISCHE STORM BRET LIGT TEN NOORDEN VAN MARGARITA…

Weer: Overwegend half bewolkt met enkele buien, plaatselijk bestaat er een kans op onweer. In de komende nacht en ochtenduren zwaar tot geheel bewolkt met verspreide buien met onweer.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 C en de minimumtemperatuur zal 26 C zijn.
Zonsopgang is om 06:12 uur en zonsondergang om 19:03 uur.

Wind: Oostelijk en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Voornamelijk overdag, af en toe krachtig in uitschieters; windkracht 6 (40 tot 50 km/uur, 21 tot 27 knopen). Woensdag nanacht zal de wind uit een lopende richtingen waaien en geleidelijk aan naar het zuiden draaien de komende ochtend. Tijdelijk vrij krachtig tot krachtige wind; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen) en in uitschieters, harde wind tot stormachtige wind  met windkracht 7 tot 8(51 tot 74 km/uur, 28 tot 40 knopen)

Weeroverzicht: In de komende 24 uur zal ons gebied onder de invloed van Tropische Storm Bret komen. Dit weersysteem trekt in een westelijke richting en zal ons bereiken in de overgang van vanavond en morgenochtend. Door de invloed van de storm zal er vandaag af en toe vrij veel bewolking over ons eiland trekken en met enkele buien, deze buien zijn mogelijk vergezeld van onweer. Gedurende de passage van Tropische Storm Bret zullen de buien meer frequent en zwaar zijn in intensiteit en kunnen daardoor water overlast veroorzaken. De code oranje: tropische storm watch voor Curacao zal geldig blijven tot nader order.

Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes tussen 1.5 en 2.5 meter. Bij de passage van de storm, zullen golven op lopen tussen 2 en 3 meter.

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Bret lag vanmorgen 505 km ten oosten van Curacao en zal volgens de verwachtingen ons weer tussen vandaag en woensdag beïnvloeden. Wij raden het algemene publiek aan om onze weerberichten gedurende de komende dagen te blijven volgen voor meer updates over deze storing.
Een andere actieve tropische storing boven de Golf van Mexico heeft ook een grote kans om zich gedurende de komende twee dagen verder tot tropische cycloon te ontwikkelen. Dat systeem is niet van belang voor ons weer.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot donderdagmiddag: Half bewolkt, af en toe zwaar bewolkt met enkele plaatselijke buien en kans op onweer.

Meteoroloog: Figueroa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: