Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 22 juni 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 22 juni 2017.
Opgesteld op: woensdag 21 juni 2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING I.V.M. VRIJ RUWE ZEE…

Weer: Overwegend half bewolkt met kans op een lichte bui van korte duur gedurende de komende nacht en ochtenduren.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 C en de minimumtemperatuur zal 26 C zijn.
Zonsopgang is om 06:13 uur en zonsondergang om 19:03 uur.

Wind: Zuidoost tot oost en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Af en toe krachtig tot hard in uitschieters; windkracht 6 tot 7 (40 tot 61 km/uur, 22 tot 33 knopen).

Weeroverzicht: Als gevolg van het langstrekken van de restanten van Tropische Storm Bret werd gisteravond een harde wind gemeten op Curaçao (gemiddeld 45 tot 60 km/uur), met uitschieters tot ongeveer 90 km/uur op Seru Kokori. Dit systeem is nu een tropical wave en trekt verder in westelijke richting weg. Het vormt hierdoor geen bedreiging meer voor ons eiland. De atmosfeer zal echter iets vochtig blijven en hierdoor zal naar verwachting een lichte bui gedurende de vroege ochtenduren van morgen ontstaan.

Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes tussen 1.5 en 2.5 meter. Verder is het advies voor extreme zee condities (code roze) inmiddels geannuleerd vanwege een geleidelijk verbetering van de zeetoestand. Niettemin dient men voorzichtig te zijn op zee en zich niet ver uit de kust te begeven. De zee condities gaan geleidelijk verbeteren, maar vandaag is er een code geel van kracht.

Significante tropische weersystemen: De tropische storing boven de Golf van Mexico heeft zich in de loop van gisteren tot tropische Storm Cindy ontwikkeld. Deze tropische storm is niet van belang voor ons weer.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot vrijdagmiddag: Half bewolkt met kans op een plaatselijke lichte bui gedurende de ochtenduren.

Meteoroloog: Rombley/Capello.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: