BLAUWE KAART AFGESCHAFT – HYGIËNISCH WERKEN BELANGRIJK – KARCHI BLOU NO TA NESESARIO MAS – TRAHA HIGIÉNIKO TA IMPORTANTE

BLAUWE KAART AFGESCHAFT – HYGIËNISCH WERKEN BELANGRIJK

Kralendijk – De gezondheidsverklaring (blauwe kaart) is afgeschaft. Tot nu toe was het voor iedereen die op de een of andere manier betrokken was bij de bereiding of verkoop van voedsel, verplicht een Gezondheidsverklaring (blauwe kaart) te hebben. Deze kaart moest men kunnen tonen aan de inspecteurs voedselveiligheid van de Directie Toezicht en Handhaving. De verklaring kon worden verkregen na een laboratoriumtest. Vanaf heden is het niet meer nodig om deze gezondheidsverklaring (blauwe kaart) aan te vragen. De reden voor de afschaffing is dat het Openbaar Lichaam Bonaire op een betere manier wil werken aan de voedselveiligheid.
Lopende aanvragen van de kaart worden afgewerkt. Nieuwe aanvragen zijn vanaf heden niet meer mogelijk.

Hygiënisch werken
Bij het werken met voedsel en dranken in de supermarkt of horeca is het belangrijk dat er hygiënisch wordt gewerkt. Immers, als er iets mis gaat, kunnen grote groepen mensen ziek worden. Onder de clientèle kunnen zich mensen bevinden met een kwetsbare gezondheid die extra gevoelig zijn voor ziekmakende stoffen in het voedsel. Een verouderd of onhygiënisch product kan het bedrijf een slechte naam bezorgen.
Voor de bedrijfsleiders betekent dit: houd uw bedrijfsgebouwen schoon en netjes, zorg voor goede koeling als dat vereist is, let op de houdbaarheidscodes en –data. Neem verouderde producten uit de handel.
Werk hygiënisch en geef uw personeel duidelijke instructies voor hun persoonlijke hygiëne en zorg voor hygiënische werkomstandigheden. Neem bij voorkeur medewerkers in dienst die al een cursus hebben gevolgd op het gebied van voedselveiligheid. Door zo te werken levert u kwaliteit. Uw klanten zullen dat zeker op prijs stellen!
De controle door de Inspecteurs van de Directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam Bonaire vindt plaats op alle terreinen waar de voedselveiligheid in het geding kan zijn.
In de nabije toekomst wordt nadere informatie gegeven over de aanpak van de voedselveiligheid op Bonaire.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de Directie Toezicht & Handhaving, telefoon (00599) 7174800.

================

KARCHI BLOU NO TA NESESARIO MAS – TRAHA HIGIÉNIKO TA IMPORTANTE

Kralendijk – E Deklarashon di Salú (karchi blou) no ta nesesario mas.
Te ku awor tabata obligatorio pa tur hende ku di un òf otro manera tabata enbolbí ku preparashon òf benta di kuminda, pa ta disponé di un Deklarashon di Salú (karchi blou). Mester a mustra e karchi aki na inspektornan di seguridat di alimento di Direktorado di Supervishon i Mantenshon di Lei. Por a optené e deklarashon despues di un tèst di laboratorio. Entrante awe no ta nesesario mas pa pidi e Deklarashon di Salú (karchi blou) aki. E motibu pa stòp ku uso di e karchi aki ta ku Entidat Públiko Boneiru ke traha na un manera mas mihó riba seguridat di alimento. Lo kaba prosesá e petishonnan pa karchi ku ta hasí kaba. Entrante awe petishon nobo no ta posibel mas.

Traha higiéniko
Ora ku ta traha ku kuminda òf kos di bebe den supermerkado òf hóreka ta importante pa traha higiéniko, pasobra si algu bai robes gruponan grandi di hende por bira malu. Entre e klientenan por tin hende ku un salú vulnerabel ku ta èkstra sensibel pa supstansianan den kuminda ku ta hasi hende malu. Un produkto ku a bira bieu òf ku ta a-higiéniko por duna e empresa un mal nòmber. Pa e mènedjernan esaki ta nifiká: tene e edifisionan di bo empresa limpi i nèchi, sòru pa un bon refrigerashon si esei ta rekerí i paga tinu riba e kódigo i fecha ku e produktonan ta kaduká. Saka produktonan ku a bira bieu for di benta. Traha higiéniko i duna bo trahadónan instrukshon bon kla tokante nan higiena personal i sòru pa un ambiente di trabou higiéniko. Preferibelmente tuma trahadó den servisio ku ya kaba a sigui un kurso riba tereno di seguridat di alimento. Trahando asina bo ta ofresé un bon kalidat. Bo klientenan lo apresiá esei sigur! E kontròl ku e inspektornan di Direktorado di Supervishon i Mantenshon di Lei di Entidat Públiko di Boneiru ta hasi ta tuma lugá riba tur tereno kaminda e seguridat di alimento lo por ta na diskushon. Den futuro serkano lo bini mas informashon tokante kon ta atendé ku seguridat di alimento na Boneiru.

Pa mas informashon bo por tuma kontakto ku Direktorado di Supervishon i Mantenshon di Lei, telefòn (00599) 717 4800.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: