ENTREGA DI 2 BUS PA AKOHIDA DI MUCHA – TWEE BUSSEN OVERGEDRAGEN AAN NASCHOOLSE OPVANG

ENTREGA DI 2 BUS PA AKOHIDA DI MUCHA

Kralendijk, Den kuadro di dia internashonal di hubentut, riba 12 di ougùstùs, diputado Nina den Heyer huntu ku sra. Ruthmila st. Jago konsehero di maneho di bienestar na direktorado di Komunidat i Kuido djaweps 10 di ougùstùs a tuma yabi di 2 bus serka sr. Irving Abdul empleado di Akkermans Auto Supplies.
Ta un total di tres bus ku a ser bestèl i dentro di 2 luna lo risibí e di 3 bus.
E bus nan aki a wòrdu finansiá for di e fondo di “Plan van aanpak di kinderrechten Bonaire”(BZK) i lo ser usa pa akohida di mucha despues di skol.
Den praktiká a resultá ku hopi mucha/hóben no por partisipá na aktividat despues di ora di skol, dor ku nan no tin transporte òf transporte ta muchu karu pa por yega na e aktividat nan.
Den maneho di diputado den Heyer lo bai implementá e asina yama “kindpakket” ku lo ta un pas pa tur mucha i en espesial mucha/hóben nan di ménos rekurso por partisipá na aktividat nan despues di ora di skol.
Por ehèmpel aktividat nan riba tereno di arte, kultura, baile, kanto, músika, deporte, pero tambe pa haña provishon nan manera artíkulo nan di skol etc. etc.
Kada un di e 2 bus nan aki, lo por akapará 11 mucha/hóben i e di 3 bus, lo por akapará 29 mucha/hóben, pa por benefisiá e mucha/hóben nan ku no tin òf por paga transporte i ku tin ku hasi uso di e bus nan aki pa partisipá na un aktividat òf akohida despues di ora di skol.
Promé ku entrega di e último bus aki den novèmber riba dia Internashonal di derechonan di mucha, lo bai tene un konkurso di pintamentu di pintura nan di Sr Wilfred Dania, den kual mucha nan por partisipá den esaki pa por graba e pintura nan aki riba e bus.

TWEE BUSSEN OVERGEDRAGEN AAN NASCHOOLSE OPVANG

Kralendijk, In het kader van de Internationale Dag van de Jeugd op 12 augustus heeft gedeputeerde Nina den Heyer samen met mw Ruthmila StJago, beleidsadviseur bij de Directie Samenleving en Zorg, afgelopen donderdag 10 augustus de sleutels van twee bussen in ontvangst genomen van dhr Irving Abdul, medewerker van Akkermans Auto Supplies. In totaal werden er drie bussen besteld en binnen twee maanden zal de derde bus overhandigd worden. De bussen worden gefinancierd door het fonds van de ‘Plan van Aanpak Kinderrechten Bonaire (BZK)’ en zullen gebruikt worden voor de naschoolse opvang. In de praktijk is gebleken dat veel kinderen en jongeren niet kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten, omdat er geen vervoer is of het vervoer is te duur om mee naar de activiteiten te gaan.
Conform het beleid van gedeputeerde Den Heyer zal het zogenoemde ‘kindpakket’ ingevoerd worden. Onderdeel hiervan is ook een pasje voor alle kinderen en in het bijzonder de minderbedeelde kinderen en jongeren om deel te kunnen nemen aan naschoolse activiteiten. Het gaat bijvoorbeeld om activiteiten op het terrein van kunst,cultuur, dans, zang, muziek en sport, maar ook om voorzieningen zoals schoolartikelen enz. Elk van deze twee bussen kan 11 kinderen/jongeren vervoeren en de derde bus heeft een capaciteit van 29 kinderen/jongeren en komen ten voordele van de kinderen/jongeren die geen vervoer hebben of geen vervoer kunnen betalen en die gebruik moeten maken van deze bussen om deel te kunnen nemen aan naschoolse activiteiten.
Vóór de overdracht van de laatste bus in november op de Internationale Dag van de Kinderrechten zal er een tekenwedstrijd gehouden worden met de tekeningen van de kunstenaar Wilfred Dania als onderwerp, waaraan kinderen kunnen deelnemen met als inzet het afbeelden van de tekeningen op de bus.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: