De rechter op Bonaire: een duizendpoot

De rechter op Bonaire: een duizendpoot

Kralendijk – De vestiging Bonaire van het Hof van Justitie heeft donderdag 26 april 2018 afscheid genomen van rechter mr. Gerardus van den Dungen. Mr. Van den Dungen is sinds september 2016 werkzaam bij de vestiging Bonaire. Dit was de tweede termijn van Gèrard bij het Hof, dit keer op Bonaire.

De afscheid van Mr. Van den Dungen is extra speciaal, omdat hij nu met pensioen gaat. Daarom werd er op het Gerecht in het Fort Oranje een serie minilezingen gehouden  georganiseerd voorafgaand aan een buitengewone zitting. De prekers: dhr. Duchatteau, directeur Speciale Les Plaatsen Scholengemeenschap Bonaire; dhr. Sealy, historicus en Bonaire-kenner en dhr. Oleana, directeur Fundashon Cas Boneriano.

Ook Van den Dungen hield een korte lezing over ‘De rechter op de uitkijkpost’. Hierin sprak hij onder andere over wat een rechter op Bonaire moet zijn: een duizendpoot. Maar ‘het was een mooie tijd’ waar hij met plezier op terugkijkt.

Gezaghebber Edison Rijna nam onverwachts het woord om Van den Dungen namens de Boneriaanse bevolking te bedanken. Van de gezaghebber ontving hij ook nog een pin van Bonaire. “Nu ben je voor altijd een vriend van Bonaire.”

Hoofd Officier van Justitie, mr. Hambeukers, merkte in zijn requisitoir op dat Van den Dungen zich heeft ondergedompeld in Bonaire. Vicepresident mr. Mauritsz de Kort eindigde de  buitengewone zitting met de opdracht: je kunt je toga aan de pal’i koko hangen!

De middag werd afgesloten met een borrel op het patio van het Fort Oranje.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: