KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

Werkzaamheden in Mangrovepark I zullen beginnen

Werkzaamheden in Mangrovepark I zullen beginnen

Geplaatst op 15 mei 2019 door Ministerie van Verkeer, Vervoer & Ruimtelijke Planning

Werkzaamheden in Mangrovepark I zullen beginnen

Willemstad- Na de ondertekening van de overeenkomst tussen de Regering van Curaçao en het bedrijf ‘Heuverman Ibis’ heeft de regering een concrete stap gezet om het mangrovegebied bij het Rif in een park om te zetten. De overeenkomst werd getekend in de aanwezigheid van Minister Z. Jesus-Leito (VVRP) door de directeur van de sector Infrastructuur en Ruimtelijke Planning mevrouw Manuel en de vertegenwoordigers van Domeinbeheer. In 2016 won het bovengenoemde bedrijf de openbare aanbesteding om het Mangrovepark gezond te maken en te transformeren. Het Mangrovepark wordt getransformeerd in het kader van het Programma voor de Ontwikkeling van het Rif dat deel vormt van de Groeistrategie van Curaçao.

‘Het stadscentrum van Curaçao heeft een enorme culturele en historische waarde en het Rifgebied vormt deel van het stadscentrum. In het kader van de bouw van het Rif van de toekomst moeten we een gezond gebied creëren voor de gemeenschap van Curaçao en bezoekers aan ons land zodat zij ervan kunnen genieten. Het Mangrovepark wordt omgebouwd tot een ecologisch park dat lokale mensen en toeristen kunnen gebruiken om te wandelen of kanovaren,’ zei de minister.

Mangrovepark I ligt noord van de cruiseterminal van CPA, zuid van Courtyard Marriott, west van zwembad Benie Leito en oost van het Rifstadion. Het park is zeer vervuild en wordt schoongemaakt zodat de muggenplaag en de vieze lucht geëlimineerd worden.

De werkzaamheden worden in twee fases verricht. De eerste fase is het schoonmaakwerk en het baggerwerk van het Mangrovepark. Deze fase duurt zes maanden en is gepland om in de tweede helft van juni 2019 te beginnen. De tweede fase volgt onmiddellijk daarna. Daarin worden de nodige installaties gezet om routes in het park waar kano’s kunnen varen en mensen kunnen wandelen te bouwen. Deze fase duurt ook zes maanden.

Volgens de minister is het heel belangrijk dat jongeren werk kunnen vinden in zulke grote projecten. Daarom is er al contact openomen met de betrokken instanties om de werkdeelname van de gemeenschap van Curaçao te garanderen.

Dit project is een goed voorbeeld om aan te tonen hoe Minister Z. Jesus-Leito vastberaden met haar ministerie werkt aan een duurzame ontwikkeling van het gebied en een balans tussen natuur en economie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading