Advertisements

Michèle Russel-Capriles ta bira Gobernador suplente di Kòrsou / Michèle Russel-Capriles wordt waarnemend Gouverneur van Curaçao

Michèle Russel-Capriles ta bira Gobernador suplente di Kòrsou

Geplaatst op 17 Mei 2019 dor di Ministerio di Asuntunan General i Promé Minister

WILLEMSTAD – Riba rekomendashon di Promé Minister Rhuggenaath i na nòmber di Konseho di Minister di Kòrsou, Konseho di Minister di Reino a aprobá e proposishon pa nominá Sra. Michèle Russel-Capriles Gobernador suplente di Kòrsou. E nominashon ta drenta na vigor 1 di yüni 2019 i ta konektá ku e término di Gobernador Suplente aktual, sra. Römer-Kenepa, ku a transkurí.

Sra. Russel-Carpiles ta, mirando su pasado religioso, kultural i sosial, hopi kapas pa duna kontenido na su funshon den futuro. Den kurso di tempu el a okupá diferente posishon riba nivel di direktiva, loke ta demostrá su nivel di konosementu di e área polítiko-gubernamental den kua e ta bai funshoná. Ademas, su kontribushon aktivo na diferente proyekto sosial, prinsipalmente riba e área di arte i kultura i tambe edukashon, ta mas indikashon di su karakter emprendedor. Su envolvementu estrecho ku ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’ i e museo kultural-históriko hudiu ta prueba di esaki. Sra. Russel-Capriles ta konosí tambe komo un persona íntegro ku un konsiensia di norma elevá.

Kòrsou por ta orguyoso di tin personanan kapabel manera sra. Russel-Capriles, ku ta dispuesto di ehekutá e funshon akí. E Gobernador suplente nobo lo huramentá pronto.


Michèle Russel-Capriles wordt waarnemend Gouverneur van Curaçao

Geplaatst op 17 mei 2019 door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

WILLEMSTAD – Op aanbeveling van minister-president Rhuggenaath namens de raad van ministers van Curaçao, heeft de Rijksministerraad ingestemd met de voordracht om mw. Michèle Russel-Capriles te benoemen tot waarnemend Gouverneur van Curaçao. De benoeming gaat in per 1 juni 2019 en hangt samen met het verlopen van de termijn van de huidige waarnemend Gouverneur, mevrouw Römer-Kenepa.

Mevrouw Russel-Capriles is gelet op haar religieuze, culturele, sociale en maatschappelijke achtergrond zeer goed in staat inhoud te geven aan haar toekomstige ambt. Ze heeft door de jaren heen diverse bestuursfuncties bekleed, wat maakt dat ze goed zicht heeft op het politiek-bestuurlijke krachtenveld waarin ze zal gaan opereren. Haar actieve bijdrage aan diverse sociaal-maatschappelijke projecten daarenboven, voornamelijk op het gebied van kunst en cultuur en ook educatie, zijn daarnaast sterke indicaties van haar ondernemend karakter. Haar nauwe betrokkenheid bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Joods cultureel historisch museum is het bewijs hiervan. Mevrouw Russel-Capriles staat verder bekend als een integer persoon met een sterk normbesef.

Curaçao kan trots zijn op het hebben van capabele personen zoals mw. Russel-Capriles die bereid zijn deze functie te bekleden. De beëdiging van de nieuwe waarnemend Gouverneur zal spoedig plaatsvinden.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: