Notisia di polis di djárason 27 di novèmber te ku djabièrnè 29 di novèmber 2019/Politieberichten van woensdag 27 november tot en met vrijdag 29 november 2019

Notisia di polis di djárason 27 di novèmber te ku djabièrnè 29 di novèmber 2019

Riba djárason 27 di novèmber, pa mas o ménos 12 or di mèrdia un aksidente ku un skuter a tuma lugá riba Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot na altura di e rotònde. Un skuter a slep na momentu ku e tabata bai kuminsá kore i e shofùr a kai. Ela sufri raspu nan na altura di su ènkel i ambulans a transporte pa hospital pa tratamentu médiko.  

 

Den oranan lat di atardi di djárason 27 di novèmber a drenta keho di ladronisia for di un outo ku tabata stashoná riba lugá di stashoná di un kompleho di apartamentu situá na Kaya Imelda. Entre 5.30 i 5.50 or di atardi deskonosínan a bai ku un pòtmòni for di den e outo.

 

Riba djaweps 28 di novèmber pa mas o ménos 11.45 or di anochi, a para un outo pa control komo ku e tabata mustra komportashon peligroso durante ke tabata kore. E outo tabata zeilu riba kaminda. Shofùr di e outo na promé instante no a duna oido na e petishon pa mustra su reibeweis i papelnan di seguro. Despues e la nenga pa pasa un ‘blaastest’ tambe. A detené e shofùr, un dama, di inisial  C.F.P.d.J. di 56 aña di edat en konekshon ku e tabata manehá bou di influensia i tambe pa no a duna oido na un òrdu di polis. 

KPCN ke enfatisá ku manehá bou di influensia ta kastigabel. Bo ta trese bo mes i otronan den tráfiko den peliger. Na momentu ku no duna oido na òrdu di polis pa por ehèmpel pasa un ‘blaastest’ tambe ta kastigabel. Lo sigui tene kontrolnan di tráfiko ku frekuensia durante di kua lo kontrolá tambe si ta manehá bou di influensia, pa asina garantisá un tráfiko mas seif pa un i tur.

 

Politieberichten van woensdag 27 november tot en met vrijdag 29 november 2019

Op woensdag 27 november vond omstreeks 12.00 uur een aanrijding met een scooter plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot ter hoogte van de rotonde. Een scooter gleed bij het optrekken en de bestuurder viel. Zij liep schaafwonden en kneuzingen aan haar enkel op. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

In de late middag van woensdag 27 november, werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die op het parkeerterrein van een appartementen complex aan de Kaya Imelda geparkeerd stond. Tussen 17.30 en 17.50 uur hebben onbekenden een portemonnee uit de auto weggenomen. 

 

Op donderdag 28 november werd omstreeks 23.45 uur een auto ter controle gestopt omdat het gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De auto slingerde op de weg.  De bestuurder van de auto voldeed in eerste instantie niet aan de vordering om haar rijbewijs en verzekeringsbewijs te laten zien. Hierna werd ook een blaastest geweigerd. De bestuurder, de vrouw, met initialen C.F.P.d.J. van 56 jaar werd aangehouden wegens het rijden onder invloed en het niet voldoen aan een vordering van een politieagent. 

 

KPCN wil benadrukken dat het rijden onder invloed strafbaar is. Je brengt jezelf en anderen in het verkeer in gevaar. Het niet voldoen aan een vordering van de politie, bijvoorbeeld om een blaastest  te doen, is ook strafbaar. Verkeerscontroles, waarbij wordt gecontroleerd op het rijden onder invloed zullen, zullen met regelmaat gehouden blijven worden om zo veiliger verkeer te garanderen voor iedereen.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: