Notisia di polis di djabièrnè 24 di yanüari te ku djaluna 27 di yanüari 2020/Politieberichten van vrijdag 24 januari tot en met maandag 27 januari 2020

Notisia di polis di djabièrnè 24 di yanüari te ku djaluna 27 di yanüari 2020

Den oranan di mardugá di djabièrnè 24 di yanüari, un aksidente a tuma lugá riba Kaya Korona. Un skuter a dal den un buriku. Shofùr di e skuter tabatin herida na su kabes i na raspu na su pia drechi i ambulans a transport’é pa hospital pa tratamentu médiko. Na momentu ku a buska su karchi di identifikashon den sia di e skuter, a bin topa ku un kantidat di mariwana i a konfiská esaki. A bai ku e skuter warda, i e doño por busk’e despues di mustra e dokumentunan bálido.


Den oranan di atardi di djabièrnè 24 di yanüari a detené un hòmber di inisial C.G.M.  di 31 aña riba Bulevar E.E.G. en konekshon ku maltrato.

Djasabra 25 di yanüari, entre 00.15 or i 2.45 or di mardugá, a tene kòntròl di alkohòl na diferente sitio. E kòntròlnan a tuma lugá na Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot, na altura di yagthaven, na e sitio di stashoná situá na Kaya L.D. Gerharts, enfrente di FORMA i den Centrumgebied. A kontrolá un total di 26 vehíkulo, 7 shofùr a supla hopi mas haltu ku e kantidat permiti di 220 ugl, i a duna na prosès verbal pa maneha bou di influensia. Dies shofùr di skuter a haña un aviso komo ku nan no tabatin hèlm bisti. A detené un hòmber di inisial R.R.N.M. di 31 aña den Centrumgebied en konekshon ku buracheria públiko.

 

Riba djadumingu 26 di yanüari, polis a tene un akshon riba Kaya I.R. Statius van Eps kontra butamentu di ‘fever’, pustamentu riba kaya i molèster di zonido. Un kantidat di hende a aglomerá pa wak e pustamentu riba e kaya menshoná. Presensia enfátiko di polis i kòntròl di diferente vehíkulo a sòru pa e pustamentu no a bai dor i ku e aglomerashon a plama. Algu despues polis a konfiská un skuter den Centrumgebied komo ku e shofùr tabata buta ‘fever’ i hasiendo esaki kreando hopi molèster di zonido. A dun’e un prosès verbal.

 

Politieberichten van vrijdag 24 januari tot en met maandag 27 januari 2020

In de nachtelijke uren van vrijdag 24 januari, vond een botsing plaats op Kaya Korona. Een scooter reed een ezel aan. De bestuurder van de scooter had letsel aan zijn hoofd en schaafwonden aan zijn rechterbeen. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Tijdens het zoeken naar zijn ID in het zadel van de scooter, werd een hoeveelheid marihuana aangetroffen die in  beslag is genomen. De scooter is ter bewaring naar het bureau gebracht en kan met het laten zien van geldige bescheiden weer opgehaald worden. 

 

In de middaguren van vrijdag 24 januari werd een man met initialen C.G.M. van 31 jaar op de Bulevar E.E.G. aangehouden wegens mishandeling. 

 

Zaterdag 25 januari werden tussen 00.15 uur en 02.45 uur op diverse locaties alcoholcontroles gehouden. De controles vonden plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot, ter hoogte van de jachthaven, de parkeerplaats aan de Kaya L.D. Gerharts, tegenover de FORMA en in het Centrumgebied. Er werden een totaal van 26 auto’s gecontroleerd, 7 bestuurders bliezen ver boven de toegestane hoeveelheid van 220 ugl. Tegen deze bestuurders is proces verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed. Tien scooter bestuurders kregen een waarschuwing voor het rijden zonder helm. Een man met initialen R.R.N.M. van 31 jaar werd aangehouden in het Centrumgebied wegens openbare dronkenschap.

 

Op zondag 26 januari heeft de politie op de Kaya I.r. Statius van Eps een actie gehouden tegen overlast van het feveren, straatracen en geluidsoverlast. Een grote menigte had zich verzameld om te kijken naar straatraces. Nadrukkelijke aanwezigheid van de politie en het controleren van diverse voertuigen zorgden ervoor dat er geen straat race plaatsvond en de toeschouwers naar huis gingen. Daarna heeft de politie in het Centrumgebied een scooter in beslag genomen van een bestuurden die zich schuldig had gemaakt aan feveren en overmatig produceren van geluid. Een proces verbaal werd opgemaakt.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: