Dagelijkse avondklok van 9 tot 6 op Curaçao

Dagelijkse avondklok van 9 tot 6 op Curaçao

Geplaatst op 28 maart 2020

Tot nader order

Willemstad – Vanaf vandaag, zaterdag 28 maart 2020, wordt er op Curaçao een avondklok ingesteld. Dat betekent vanaf vandaag elke dag het volgende:

  • Niemand mag op straat zijn tussen negen uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends.
  • Er mogen geen feesten thuis georganiseerd worden, alleen inwoners of degenen die je verzorgt mogen aanwezig zijn in je huis.
  • Als je voor iemand zorgt in zijn eigen huis, dan is het toegestaan om daar naartoe te gaan en diegene te verzorgen; alleen kun je tussen negen uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends niet terugkeren naar je eigen huis.
  • Diegenen in vitale beroepen en activiteiten mogen tussen negen uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends op straat aanwezig zijn, maar alleen wanneer het strikt noodzakelijk is, zoals wanneer het gaat om politieagenten, artsen en verplegers die te maken hebben met medische noodgevallen.
  • Alle bedrijven gaan om zes uur ’s middags dicht, met uitzondering van supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen, toko’s en tankstations.
  • Restaurants en trùk’i pan sluiten ook een uur later, dus om zeven uur ’s avonds. De truk’i pans zijn voorlopig open van 12 uur s‘ middags tot 7 uur ’s avonds.
  • Het openbaar vervoer kan tot uiterlijk negen uur ’s avonds haar klanten vervoeren, wat betekent dat iemand die om zeven uur ’s avonds afgewerkt is, tot negen uur ’s avonds de tijd heeft om thuis te komen.

Op de website http://www.gobiernu.cw is meer informatie aanwezig over hoe je in aanmerking kan komen voor een uitzondering. Ook de lijst met vitale functies staat daar vermeld. 

De autoriteiten hebben het recht om op te treden wanneer mensen zich niet aan deze regels houden. Neem je verantwoordelijkheid.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: