Grupo nobo di rotashon ‘Compagnie in de West’ a yega liber di Corona riba vuelo

Nieuwe rotatie Compagnie in de West coronaproof ingevlogen / Grupo nobo di rotashon ‘Compagnie in de West’ a yega liber di Corona riba vuelo

De nieuwe rotatie Compagnie in de West (CidW) wordt coronaproof ingevlogen uit Nederland. Deze 34e rotatie Landmachtmilitairen, welke CZMCARIB ondersteunt bij het uitvoeren van haar drie hoofdtaken in het Caribisch gebied, heeft in Nederland in quarantaine gezeten en zijn daarnaast negatief getest voor COVID-19 alvorens zij op het vliegtuig mogen stappen. Deze militairen gaan onder andere bijdragen aan het handhaven van de maritieme grenzen om illegaal drugsverkeer of aanlandingen met mogelijk COVID-19-besmette ongedocumenteerden te voorkomen.

De komende periode zal er tijdelijk een dubbele bezetting zijn van deze militairen op Curaçao. Na een goede overdrachtsperiode zal CidW rotatie 33, ditmaal de Alpha Koningscompagnie van 11 Infanteriebataljon Air Assault Garderegiment Grenadiers en Jagers, haar taken overdragen aan de Charlie Tijgercompagnie van ditzelfde bataljon uit Nederland. De militairen die elkaar overnemen zijn normaliter beiden gestationeerd in Schaarsbergen (NL) op dezelfde kazerne en kennen elkaar dus erg goed. De nieuwe lichting bestaat uit zo’n 120 militairen.

Grupo nobo di rotashon ‘Compagnie in de West’ a yega liber di Corona riba vuelo

E grupo nobo di rotashon ‘Compagnie in de West’ (CidW) lo yega ku avion prosedente di Hulanda liber di Corona. E di 34 rotashon aki di Militarnan di Ehérsito, ku ta sostené den ehekushon di su tres tareanan mayor den Region Karibe, tabata den karentena na Hulanda, i huntu ku esaki a tèst negativo pa COVID-19, promé ku nan por a abordá e avion. E militarnan aki, entre otro, lo bai kontribuí na mantené e fronteranan marítimo, pa evitá tráfiko ilegal di droga òf desembarke di imigrantenan indokumentá, potenshalmente infektá ku COVID-19.

Durante e periodo benidero, temporalmente lo tin un dòbel okupashon temporal di e militarnan aki na Kòrsou. Despues di un bon periodo di traspaso, e rotashon CidW 33, e

Peloton Alpha King di 11 Batayon di Infantería Regimentu di avionnan Kasador, di Asalto Aéreo ku Granada, e biaha aki lo pasa su tareanan over na Charlie Tijgercompagnie di e mes un Batayon prosedente di Hulanda.

E militarnan ku ta tuma over di otro, normalmente tur dos grupo ta stashoná na Schaarsbergen (Hulanda) na e mes un kazèrne i pues konosé otro hopi bon. E lote nobo ta konsistí di mas o ménos 120 militar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: