Veteranendag in Ridderzaal

Veteranendag in Ridderzaal

25 juni 2020

Het jaarlijkse ‘dankjewel’ voor veteranen vindt op zaterdag 27 juni plaats in de Ridderzaal. Er is op deze Veteranendag een programma voor een kleine groep gasten, onder wie Kamervoorzitter Khadija Arib. Via een live uitzending van de NOS kan iedereen de gebeurtenis volgen.
Foto: Every media majoor Fred Warmer

Programma Ridderzaal

Het programma is aangepast in verband met de coronamaatregelen. Om 13.00 uur opent voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, Jaap Smit, de bijeenkomst. Later spreekt minister van Defensie Ank Bijleveld de veteranen toe. Minister-president Mark Rutte sluit het programma inhoudelijk af met een persoonlijke videoboodschap.Twee hoge militairen zijn ook aanwezig: Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer en Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, luitenant-generaal der mariniers Frank van Sprang. De NOS zendt het programma live uit. .

Vier veteranen centraal

In het programma staan de verhalen van vier veteranen centraal. Zij worden in beeldreportages getoond en vertellen in de Ridderzaal over hun ervaringen. Tussendoor treden verschillende solisten op, onder begeleiding van een ensemble van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en een combo van het orkest van de Luchtmacht. Dit wordt aangevuld met eerder opgenomen muzikale bijdragen, zoals van de Koorschool St. Bavo uit Haarlem.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: