Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur 30 juni 2020.

 

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur 30 juni 2020.
Opgesteld op: 
maandag 29 Juni 2020, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer:
 Licht tot half bewolkt en overwegend droog. Het zicht wordt nog steeds beinvloed door de aanwezigheid van stofdeeltjes uit de Sahara. Echter is er een verbetering te zien ten opzichte van de afgelopen week..

De verwachte maximumtemperatuur zal 33 ̊C en de minimumtemperatuur zal 28 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:15 uur en zonsondergang om 19:04 uur.

Wind: Oostelijk en matig tot vrij krachtig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). af en toe krachtig; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: 
Momenteel blijft de vochtigheid in de onderste luchtlagen van de atmosfeer vrij klein. Hierdoor bestaat de kans op significante wolkenvorming boven de regio minimaal, zo ook de kans op buien. Gedurende het afgelopen weekeinde kwamen op het eiland opmerkelijk heel wat buienaktiviteit voor. Vooral boven het westelijk deel van Curaçao waren de buien vrij frequent. Tijdens het weekeinde werd er bij het meetstation Soto een totale hoeveelheid van 26.4 mm. gemeten, bij Savonet was dit 19.4 mm. Over de gehele maand Juni tot hedenochtend werd bij Soto 68.0 mm. afgetapt, bij Savonet was dit 27.2 mm. De meetstations ten oosten van het eiland hadden veel minder neerslag geregistreerd. De hoeveelheden neerslag lag daar tussen de 10 to 15 mm.
Het gebied met stof afkomstig van uit de Sahara is gedurende de laatste dagen merkbaar verminderd. Na aanstaande woensdag wordt er wederom een hogere concentratie stof afkomstig uit de Sahara in het Caraibisch gebied verwacht.

Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes van 1 tot 1.5 meter (3 tot 5 voet). De hoogste golven zullen zich ten noorden en oosten van het eiland voordoen.

Significante tropische weersystemen: Geen

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot woensdagmiddag: Half bewolkt met een betere kans op buienvorming.

Meteoroloog:
 Statia/Constancia.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: