KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUNOTISIA

Debat over Europa

Debat over Europa

29 juni 2020

Hoe gaat het met de Europese Unie (EU) en hoe ziet de toekomst eruit? Kamerleden en Europarlementariërs debatteren vandaag vanaf 13.30 uur hierover met minister-president Rutte en minister Blok van Buitenlandse Zaken. Het debat kunt u live volgen via deze website.
europa_stockfoto.jpg

Eind februari verscheen het rapport de Staat van de Europese Unie 2020. Hierin geeft het kabinet haar visie op de EU. Ook is er aandacht voor de Nederlandse inzet op verschillende beleidsterreinen. Tijdens het debat vandaag wordt er teruggeblikt en vooruitgekeken op de ontwikkelingen in de EU.

Europarlementariërs voeren het woord in de Kamer

Bijzonder aan dit jaarlijks terugkerend debat is dat ook Nederlandse leden van het Europees Parlement het woord voeren. Zij hebben wel minder rechten dan Kamerleden. Europarlementariërs mogen de leden van de Tweede Kamer, het kabinet en elkaar niet interrumperen. Ook kunnen ze geen moties indienen of moties van Tweede Kamerleden ondertekenen.

Live meekijken

Het debat met premier Rutte en minister Blok vindt plaats in de plenaire zaal. Via de livestream of Debat Direct kunt u het debat volgen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: