Entrante yüli por pasa èksamen pa reibeweis atrobe / Examens rijbewijs in juli weer mogelijk 

 

Entrante yüli por pasa èksamen pa reibeweis atrobe

 

Kralendijk – Entrante 6 di yüli awor por pasa èksamen práktiko pa reibeweis ku tabata kanselá pa motibu di COVID-19. Ta trata èksamen pa reibeweis B, C, D, i E  ku ofisina di reibeweis a kanselá for di 17 di mart di e aña akí bini ariba. A kanselá e èksamennan pasobra na e ofisina no por a garantisá distansia sosial di 1,5 meter entre e hende ku tin ku saka reibeweis i esun ku ta enkargá ku e èksamen. Awor ku a suavisá e medidanan relashoná ku COVID-19 ofisina di reibeweis por habri atrobe. 

 

For di 13 di yüli 2020 por pasa èksamen di reibeweis teorétiko. Ta trata di èksamen ku ofisina di reibeweis a kanselá na luna di mart.  Personanan ku ke inskribí pa pasa èksamen di teoria i práktika pa reibeweis, por hasi esei entrante 3 di ougùstùs.  Pa por pasa e èksamennan akí, un hende mester ta registrá na Asuntu Sivil. Ofisina di reibeweis no ta traha ku lista di preferensia òf urgensia pa hende ku ke pasa èksamen. Pa e ofisina tur hende tin derecho riba trato igual. 

 

Tin regla pa hende ku a saka nan reibeweis na Boneiru i awor ke bai biba na Hulanda i kambia nan reibeweis pa unu hulandes. Na Hulanda lei ta stipulá denter di kuantu dia esaki ta posibel.Pa por kambia e reibeweis di Boneiru na Hulanda, un hende mester tabatin aloménos 185 dia bibá na Boneiru despues ku el a saka e reibeweis na Boneiru. Esaki ta reglá den artíkulo 44 insiso 2b di e asina yamá ‘Reglement Rijbewijzen’ di Hulanda.

 

 

 

Examens rijbewijs in juli weer mogelijk 

 

Kralendijk Vanaf 6 juli is het mogelijk om het praktijkexamen rijbewijs te halen, het gaat om de examens die door COVID-19 zijn afgelast. Het gaat  om de examens voor het rijbewijs B, C, D en E die het kantoor voor rijbewijzen vanaf 17 maart en later heeft afgelast. De examens zijn afgelast omdat het bij het kantoor niet mogelijk was om zich aan de social distancing van 1,5 meter te houden tussen de persoon die het examen moet afleggen en degene die het examen afneemt. Nu de COVID-19 maatregelen zijn versoepeld, kan het kantoor van rijbewijzen weer openen. 

 

Vanaf 13 juli 2020 is het mogelijk om het theorie examen voor rijbewijs te doen. Het gaat om de examens die in maart zijn afgelast. Mensen die zich voor het theorie en het praktische examen voor een rijbewijs willen opgeven, kunnen dat vanaf 3 augustus doen. Om deze examens af te leggen moet een persoon bij de afdeling Burgerzaken ingeschreven staan. Het bureau rijbewijzen hanteert geen voorkeurslijst of lijst met spoedgevallen van mensen die het examen willen afleggen. Voor het bureau hebben alle mensen recht op gelijke behandeling. 

 

Er zijn regels voor mensen die op Bonaire hun rijbewijs hebben gehaald en het voor een Nederlandse willen inruilen als ze zich in dat land willen vestigen. Om het rijbewijs dat op Bonaire is afgegeven in Nederland in te ruilen, moet een persoon op zijn minst 185 dagen op Bonaire hebben gewoond nadat het rijbewijs is behaald. Dat is geregeld in artikel 44 lid 2b van het zogeheten ‘Reglement rijbewijzen’ in Nederland. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: