KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUINTERNASHONALNOTISIA

Eredoctoraat voor Kamervoorzitter Khadija Arib

Eredoctoraat voor Kamervoorzitter Khadija Arib

5 oktober 2020

Kamervoorzitter Khadija Arib krijgt een eredoctoraat van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. De VU kent haar de titel toe vanwege haar ‘grote bijdrage aan de positie van migrantengroepen in onze samenleving en haar inzet voor de waarden van de democratie, met speciale aandacht voor de stem van minderheden’.

De VU kent ter ere van haar 140-jarig bestaan drie eredoctoraten toe. De andere gaan naar hoogleraar en gedragseconoom Ernst Fehr en hoogleraar internationale betrekkingen en politicologie Anne-Marie Slaughter. De titels worden op 6 november in Amsterdam officieel uitgereikt.

Unieke benadering

Decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen Karen van Oudenhoven-Van der Zee vindt het eervol dat Khadija Arib het eredoctoraat aanvaardt: “Khadija Arib heeft zich altijd ingezet voor de positie van migranten in Nederland. Uniek aan haar benadering is dat zij zich niet alleen kritisch toont tegenover beleid dat migranten afweert en dwingt tot assimilatie aan de dominante normen in de samenleving. Haar bijzondere verdiensten sluiten naadloos aan op het karakter van onze universiteit: een open dialoog tussen verschillende perspectieven en achtergronden, met als uitgangspunt dat je alles, dus ook extreme standpunten moet kunnen wisselen, zolang dat op respectvolle en democratische wijze gebeurt.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading