Districten Willemstad tegen een openbare aanbesteding voor parkeerbeheer

 

Districten Willemstad tegen een openbare aanbesteding voor parkeerbeheer

De vertegenwoordigers van de vier districten van Willemstad; Scharloo, Otrobanda, Pietermaai en Punda, vragen de overheid af te zien van een openbare aanbesteding voor het parkeerbeheer. Zij maken zich ernstig zorgen over de consequenties van de openbare aanbesteding met het oog op de revitalisatie van onze unieke historische binnenstad. De ervaring van de afgelopen 10 jaar en de kennis van de huidige situatie leert ons dat het aangaan van een contract met een particuliere organisatie -zonder directe betrokkenheid van de stakeholders- de doodsteek is voor de binnenstad.

De binnenstad heeft dringend gelden nodig voor onderhoud, infrastructurele verbeteringen, veiligheid en schoonmaak. De parkeergelden die opgehaald worden in onze binnenstad moeten daarom terugvloeien naar de binnenstad en niet naar een commerciële organisatie die geen belang heeft in de ontwikkeling van de binnenstad. De overheid heeft de revitalisering van de binnenstad als een van haar speerpunten benoemd. Reden temeer om nu de juiste beslissingen te nemen.

De 4 districten, die allen geen winstoogmerk hebben, stellen een Public-Private Partnership voor zodat de vrijgekomen parkeeropbrengsten terug geïnvesteerd worden in de binnenstad.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: