Notisia di polis di djaluna 11 di yanuari te ku djarason 13 di yanuari 2021 /Politieberichten van maandag 11 januari tot en met woensdag 13 januari 2021

 

Notisia di polis di djaluna 11 di yanüari te ku djárason 13 di yanüari 2021

 

Kòntròl na SGB

Riba djabièrnè 8 di yanüari, polis den kolaborashon ku Ministerio Públiko, a tene un kòntròl basa riba poseshon di vürwèrk den 18 klas Scholengemeenschap Boneiru situá na Kaya Frater Odulfinus. Esaki en konekshon ku e vários reklamonan ku a drenta tokante molèster di vürwèrk. Durante di e kòntròl a bin topa ku entre otro vürwèrk, simia di mariwana, un ‘stanleymes’, un laiter i un sker skèrpi. A konfiská tur esakinan. A informá mayornan di e muchanan serka kua a topa ku e artíkulonan.

 

Detenshon di organisadó di fiesta

Den oranan di atardi riba djaluna 11 di yanüari,  a detené un hòmber di inisial N.M.E. di 61 aña di edat en konekshon ku un fiesta ku ela organisá riba 26 di desèmber 2020. Hasiendo esaki ela viola diferente regla i e no a kumpli tampoko ku e ordenansa di emergensia ku tabata na vigor. P’esei Ministerio Públiko a duna outorisashon pa detené e hòmber aki pa asina investigá e kaso mas aleu. No ta ekskluí mas detenshon den e kaso aki.


A sera vários establesimentu di horèka despues di kòntròl multidisiplinario

Den oranan di anochi di djamars 12 di yanüari, Kuerpo Polisial Hulanda Karibense den kolaborashon ku e servisio di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, a tene un  kontrol multidisiplinario na vários establesimentu di horèka. E kòntròl tabata enfoká riba kumplimentu ku e ordenansa di emergensia vigente. A kontrolá un total di 16 establesimentu , di kua 7 no tabata kumpli ku un òf mas regla. Tur 7 establesimentu a haña un but i a sera nan na mes momentu te ora ku nan por mustra ku nan por kumpli ku e reglanan ku nan a viola. E tim a pasa na tantu snèk, restorant komo na lugá di bende eiskrim.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

Politieberichten van maandag 11 januari tot en met woensdag 13 januari 2021

 

Controle op de SGB

Op vrijdag 8 januari heeft de politie in samenwerking met het OM  een controle op vuurwerk uitgevoerd in 18 klassen van de Scholengemeenschap Bonaire aan de Kaya Frater Odulfinus. Dit naar aanleiding van de vele klachten over vuurwerkoverlast. Tijdens de controle werd onder andere vuurwerk, hennepzaadjes, een stanleymes, een aansteker en een scherpe schaar aangetroffen. Alles werd in beslag genomen. De ouders van de leerlingen waarbij de spullen zijn aangetroffen zijn hierover geïnformeerd. 

 

Aanhouding organisator feest 

Op maandag 11 januari werd in de middaguren een man met initialen N.M.E. van 61 jaar aangehouden, in verband met een feest dat op 26 december 2020 werd gehouden. De man overtrad verschillende regels en voldeed niet aan de toen geldige noodverordening. Hierdoor heeft het OM toestemming gegeven om deze man aan te houden en de zaak verder te onderzoeken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Verschillende horeca gelegenheden gesloten na multidisciplinaire controle 

Het Korps Politie Caribisch Nederland in samenwerking met de afdeling Toezicht en Handhaving van  het Openbaar Lichaam, hebben in de avonduren op dinsdag 12 januari een multidisciplinaire controle uitgevoerd bij verschillende horeca bedrijven. De controle was gericht op handhaving van de geldige noodverordening. Het team is bij zowel snacks, restaurants als ijssalons langs geweest. Er werden een totaal van 16 vestigingen gecontroleerd, waarbij 7 één of meerdere regels hadden overtreden. Alle 7 vestigingen kregen een boete en werden per direct gesloten totdat kan worden aangetoond dat aan de regels kan worden voldaan.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: