Maneho di haf den ehekushon 

 

Maneho di haf den ehekushon 

Den bon koperashon entre Entidat Públiko Boneiru i ministerio di Infrastruktura i Maneho di Awa, bou di direkshon di un Grupo di Direkshon konhunto di kua gezaghèber ta presidente, ya kaba a pone pasonan grandi pa loke ta trata mehorashon di infrastruktura di haf.

Dentro di poko ta hasi entrega di ekstenshon di Waf Nello Craane, i hasiendo esaki e trabounan den tres fase di renobashon di infrastruktura di haf di Playa ta bira un echo. Na aña 2018 na un manera inovativo a renobá Waf Nello Craane i a hasi Waf di Meimei adekuado pa por deskargá e barkunan di Don Andres einan i awor pues ta ekstenshon di Waf Nello Craane. Esaki tabata nesesario pa laga e barkunan krusero grandi mara na un manera seif i pa por laga e pasaheronan abordá i desembarká sin problema.

Mas aleu bou di ouspisio di e Grupo di Direkshon a mehorá e prosesonan i proseduranan na Servisio di Haf i Lots (Dienst Haven en Loodswezen), a formulá un ordenansa di haf ku dentro di poko Konseho Insular lo akordá i lo elaborá profeshonalisashon di Servisio di Haf i Lots mas aleu ku enfoke riba independisashon di e servisio aki pa e bira un Kompania di Haf. Ademas den kuminsamentu di aña Minister Cora van Nieuwenhuizen di Infrastruktura i Maneho di Awa i diputado di asuntunan ekonómiko a firma un konbenio, den kua ta stipulá e koperashon pa e añanan binidero kaminda independisashon di Haf i e posibel konstrukshon di un haf di karga nobo ta e metanan di maneho mas prinsipal.

Port of Amsterdam International a resultá un partner eksperto i eksperensiá pa logra tur e proyektonan aki adekuadamente. 

Gezaghèber Rijna ta satisfecho tokante e koperashon den e Grupo di Direkshon aki i tokante e resultadonan ku a logra: ‘Pa medio di e koperashon den e Grupo di Direkshon aki ku e trahadónan di maneho di ministerio di Infrastruktura i Maneho di Awa i e manera di traha ku enfoke riba ehekushon, e konosementu i eksperensia di e kompania di haf di Amsterdam nos a logra hopi i pa e motibu aki gustosamente nos ke kontinuá ku nan pa alkansá nos metanan.’      

 

Havenbeleid in uitvoering

In goede samenwerking tussen het OLB en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn, onder regie van een gezamenlijke Stuurgroep, waar de Gezaghebber voorzitter van is, al flinke stappen gezet met de verbetering van de haveninfrastructuur.

Binnenkort wordt de verlenging van de Zuidpier opgeleverd waarmee de drietraps raket van de renovatie van de haveninfrastructuur in Kralendijk een feit is. In 2018 is de Zuidpier op innovatieve wijze gerenoveerd, is de Middenpier geschikt gemaakt om daar de Don Andres schepen te kunnen lossen en dan nu dus de verlenging van de Zuidpier. Dit was nodig om de grote cruiseschepen op een veilige wijze te kunnen afmeren en de passagiers soepel te kunnen laten in- en uitstappen. 

Verder zijn onder auspiciën van de Stuurgroep de processen en procedures bij de Dienst Havens en Loodswezen verbeterd, is er een havenverordening opgesteld die binnenkort door de Eilandsraad zal worden geaccordeerd en zal de professionalisering van de Dienst Havens en Loodswezen verder worden uitgewerkt gericht op een verzelfstandiging van deze dienst tot een Havenbedrijf. Bovendien is in het voorjaar een convenant ondertekend door Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en de gedeputeerde voor Economische zaken waarin de samenwerking voor de komende jaren wordt vastgelegd waarbij de verzelfstandiging van de Haven en de mogelijke aanleg van een nieuwe vrachthaven de belangrijkste beleidsdoelen zijn.

Port of Amsterdam International is een deskundige en ervaren partner gebleken om al deze projecten goed van de grond te krijgen.

Gezaghebber Rijna is zeer tevreden over de samenwerking in deze Stuurgroep en over de resultaten die zijn bereikt:  “Door de samenwerking in deze Stuurgroep met de beleidsmakers van het ministerie van I&W en de uitvoeringsgerichte instelling, kennis en ervaring van het Amsterdamse Havenbedrijf hebben we veel bereikt en daarom willen we graag met hen doorgaan om onze doelstellingen te bereiken.”

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: