KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

Notisia di polis di djárason 10 di febrüari te ku djabièrnè 12 di febrüari 2021/Politieberichten van woensdag 10 februari tot en met vrijdag 12 februari 2021

 

Notisia di polis di djárason 10 di febrüari te ku djabièrnè 12 di febrüari 2021/Politieberichten van woensdag 10 februari tot en met vrijdag 12 februari 2021

 

Notisia di polis di djárason 10 di febrüari te ku djabièrnè 12 di febrüari 2021

 

Aksidente entre dos skuter

Riba djaweps 11 di febrüari un aksidente entre dos skuter a tuma lugá riba Bulevar E.E.G. Ambulans a transportá shofùr di un di e skuternan pa hospital pa tratamentu médiko. Kousa di e aksidente no ta konosí. 


Motor di boto hòrtá

Den oranan di mainta riba djaweps 11 di febrüari a drenta keho di ladronisia di un motor di boto ku tabata riba un boto stashoná na un sitio di piska na Bulevar J.A. Abraham. T trata di un motor di boto kolo shinishi di marka Yamaha. Probablemente a bai kuné entre djabièrnè 29 i djasabra 30 di yanüari. Ta investigando  kaso.

 

Ladronisia di skuter

Entre djárason 10 i djaweps 11 di febrüari deskonosínan a bai ku un skuter kolo pretu, püs i blanku di marka Gilera. E skuter tabata stashoná den garashi di un kas situá na Kaya Platina. Probablemente a bai ku e skuter entre 2.15 i 5.45 di mardugá. E kaso ta bou di investigashon. 


Kòntròl di tráfiko planiá

Den oranan di atardi riba djárason 10 di febrüari a tene un kòntròl di tráfiko plania riba Kaya Internashonal en konekshon ku kumplimentu ku e Lei di Tráfiko. A kontrolá un total di 37 vehíkulo, di kua 23 shofùr a haña un prosès ferbal. A duna prosès ferbal pa e siguiente violashonnan:

16x kore sin faha di seguridat

1 x manehá sin reibeweis

2 x manehá sin seguro

2 x uzo di telefòn bou di stür

1 x manehá sin plachi di number

1 x manehá sin hèlm bisti

 

Bo no ta kumpli ku reglanan? Bo por haña un but.

E suma di un but pa e violashonnan menshoná ta varia entre $30 te ku $225.

 

Kiko ta e diferensia entre un ‘aangifte’ i un ‘melding’?

Si bo ta hasi un ‘melding’, bo ta djis informá polis di e situashon.

Ora bo hasi un ‘aangifte’, bo ta hasi petishon pa un persekushon penal. A kometé un echo kastigabel i bo ke hasi algu na esaki.

 

Mèldu

Bo ta testigu di un situashon sospechoso? Bo ta mira komportamentu sospechoso òf un echo kastigabel ta tuma lugá? Mester di yudansa mesora? Mèldu esaki na polis. Polis ta evaluá kiko e posibilidatnan ta pa tuma akshon.

 

Unda mi ta mèldu kiko?

Por mèldu tantu via number di telefòn 717 8000, 715 8000 komo na bali di warda di polis. Naturalmente bo por mèldu serka e agente polisial riba kaya tambe. 

Bo ta preferá keda anónimo? E ora ei por uza e number di telefòn 717 7251.

 

Kon mi ta hasi ‘aangifte’?

Por hasi un ‘aangifte’ via telefòn na 717 8000 òf 715 8000, via meil na politie@politiecn.com òf na warda di polis. Ora hasi un ‘aangifte’ na telefòn òf via meil ta traha un sita pa bin firma e ‘aangifte’ pa asina por sigui e proseso. Solamente ‘aangifte’ ta resultá den persekushon penal.

 

911

Yama 911 den situashon di urgensia òf ora gara un persona ta kometé un akto kastigabel. Yama 911 ora mester di ayudo den  situashonnan di bida òf morto. Ora señalá situashonnan sospechoso òf si bo ta testigu di un krímen. Òf por ehèmpel despues di un aksidente di tráfiko, kandela òf ora un hende ta kibra pa drenta. E ora ei kada sekònde ta konta.

 

Ku ken mi por yama?

911 (emergensia/gara)

717 8000 òf 715 8000 (no ta emergensia, pero mester di atenshon di polis)

717 7251 (liña di tep anónimo)

Kon e liña di tep anónimo ta traha?

Ora bo yama 717 7251, bo ta haña un aparato di kontesta na liña ku ta risibí bo i ta pidi bo pa graba bo mensahe. Seguidamente e sistema ta manda un meil pa un ‘inbox’ spesial ku den dje solamente e grabashon di bo mensahe. No tin niun number di telefòn aserka. Bo mensahe ta keda entrega kompletamente anónimo.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van woensdag 10 februari tot en met vrijdag 12 februari 2021

 

Aanrijding tussen twee scooters

Op donderdag 11 februari vond een aanrijding plaats tussen twee scooters op de E.E.G. Bulevar. De bestuurder van één van de scooters werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Oorzaak van de aanrijding is onbekend.

 

Buitenboordmotor gestolen

In de ochtenduren van donderdag 11 februari werd aangifte gedaan van diefstal van een buitenboordmotor vanaf een boot die bij een vissersplaats aan de Julio A. Abraham Boulevard aangemeerd lag. Het betreft een grijze buitenboordmotor van het merk Yamaha. Vermoedelijk is het tussen vrijdag 29  en zaterdag 30 januari weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Diefstal scooter

Tussen woensdag 10 en donderdag 11 februari werd een zwarte/-paars/-witte scooter van het merk Gilera door onbekenden weggenomen. De scooter stond in de garage van een woning aan de Kaya Platina geparkeerd. Vermoedelijk is de scooter tussen 02.15 en 05.45 uur weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Geplande verkeerscontrole

In de middaguren op woensdag 10 februari werd een geplande verkeerscontrole ter naleving van de wegenverkeersverordening gehouden op de Kaya Internashonal. 

Er werden in totaal 37 motorvoertuigen gecontroleerd, waarvan 23 bestuurders een proces-verbaal kregen. De processen verbaal werden voor de volgende overtredingen uitgeschreven:

 

16 x voor het rijden zonder autogordel, 

1 x voor het niet hebben van een rijbewijs, 

2 x voor het niet hebben van een autoverzekering, 

2 x voor bellen tijdens het rijden,

1 x voor het rijden zonder kentekenplaat 

1 x voor het niet dragen van een helm.

 

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. 

Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.  

 

Wat is het verschil tussen een aangifte en een melding?

Doe je een melding, dan stel je de politie op de hoogte van de situatie.

Bij een aangifte verzoek je om strafvervolging. Er is een strafbaar feit gepleegd en je wilt dat hier iets aan wordt gedaan. 

 

Melden

Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

 

Waar meld ik wat?

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 717 8000, 715 8000 als aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kunt u ook een melding maken via de agent op straat. Wilt u liever anoniem blijven? Gebruik dan het telefoonnummer 717 7251. 

 

Hoe doe ik een aangifte?

Een aangifte kan telefonisch via 717 8000 of 715 8000, via mail via  politie@politiecn.com of op het politiebureau gedaan worden.  Bij een telefonische aangifte of aangifte via mail wordt er een afspraak gemaakt om de aangifte te komen tekenen voor verdere afhandeling.  Enkel aangiftes worden strafrechtelijk vervolgd.

 

911

Bel 911 bij spoed of bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Ook wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Of bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde. 

 

Met wie kan ik bellen?

911 (spoed of heterdaad)

717 8000 of 715 8000 (geen spoed, wel politie)

717 7251 (anonieme tip lijn)

 

Hoe werkt de anonieme tip lijn?

Wanneer je 717 7251 belt, krijg je een antwoordapparaat die jou verwelkomt en vraagt om je anonieme boodschap in te speken. Vervolgens stuurt het systeem een mail naar een speciale ‘inbox’ met daarin alleen de opname van je anonieme boodschap. Er zit geen telefoon nummer bij. Je boodschap wordt geheel anoniem aangeleverd.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: