DEKLARASHON DEFENSA Riba medionan soshal ayera tabatin videonan ta sirkulá di un reunion festivo na Base di Marina Parera. / VERKLARING DEFENSIE Op de social media zijn gisteren filmpjes rondgegaan van een feestelijke bijeenkomst op de Marinebasis Parera.

DEKLARASHON DEFENSA
Riba medionan soshal ayera tabatin videonan ta sirkulá di un reunion festivo na Base di Marina Parera. Defensa ta desaprobá e reunion festivo aki ku a tuma lugá. Esaki no ta pèrmití den tempunan di COVID i no ta pas mirando e situashon serio den kua Kòrsou ta enkontrá su mes na e momentunan aki.
Kiko a pasa?
Defensa ta mantené su unidatnan operashonal den Region Karibe den asina yama ‘bubbel’ . Esakinan ta gruponan mas chikitu dentro di e unidat, ku no tin kontakto ku otronan parti pafó di e propio grupo. Di e forma ei nos ta purba di evitá kontagio entre e unidatnan i nos ta sòru ku e unidatnan ta keda operashonalmente desplegabel. Na Base di Marina Parera tin un unidat asina. Nan ta biba einan, i einan nan tin salanan komun kaminda legalmente nan por keda huntu ku otro. Den un di e salanan aki ‘Gouden Bal’ nan sala/komedor, e fiesta aki a tuma lugá Djadumingu anochi.
Ya komo e Militarnan ta keda separá komo grupo den ‘bubbel’, nan ta pèrmití di ta huntu den nan sala sigun e reglanan di COVID. E unidat sin embargo no tabatin pèrmit pa un fiesta, i na momento ku a mèldu molèster di sonido duru, direktamente a aktua i Koninklijke Marechaussee a para e fiesta.
Esaki no por ta e intenshon tòch?
Tipo di binimentunan huntu festivo apsolutamente no ta e intenshon. E personanan ku tabata presente aki a demostrá pa medio di esaki tambe, mínimo konsientisashon di e situashon serio den kua Kòrsou ta enkontrá su mes. Defensa ta lamentá e suseso aki.
Defensa ke tambe enfatisá e interes di kumplimentu di tur e reglanan di COVID. Esakinan ta konta pa tur hende, i no na último lugá tambe pa nos mes. Nos ta duna hopi informashon bou di nos mes personal, pa asina nos trahadónan ta bon na altura di tur e reglanan. Kumplimentu ku tur reglanan di COVID, huntu ku vaksinashon, ta e salida for di e pandemia di COVID aki.
NEDERLANDS:
VERKLARING DEFENSIE
Op de social media zijn gisteren filmpjes rondgegaan van een feestelijke bijeenkomst op de Marinebasis Parera. Defensie keurt de bijeenkomst die plaatsvond af. Dit is niet toegestaan in tijden van COVID en ongepast gelet op de ernstige situatie waarin Curaçao zich momenteel bevindt.
Wat was er aan de hand?
Defensie houdt haar operationele eenheden in het Caribisch gebied in zogeheten bubbels. Dit zijn kleinere groepen binnen de eenheid, die geen contacten hebben met anderen buiten de eigen groep. Zo proberen we besmettingen tussen de eenheden te voorkomen en zorgen we dat de eenheden operationeel inzetbaar blijven. Op Marinebasis Parera is zo’n eenheid. Ze wonen daar, en hebben daar gemeenschappelijke ruimtes waar zij legaal met elkaar kunnen verblijven. In één van deze ruimtes (het Gouden Bal, hun huiskamer) vond de feestelijke samenkomst zondagavond plaats.
Omdat de militairen per groep afgezonderd in bubbels verblijven kunnen zij in hun huiskamer samenzijn volgens de COVID-regels. De eenheid had echter geen toestemming voor een feest, en toen er overlast gemeld werd is er direct opgetreden en heeft de Koninklijke Marechaussee de bijeenkomst beëindigd.
Dit is toch niet de bedoeling?
Dergelijke feestelijke samenkomsten zijn absoluut niet de bedoeling. De personen die hierbij aanwezig waren toonden hiermee ook weinig bewustzijn van de ernstige situatie waarin Curaçao zich bevindt. Defensie betreurt het voorval.
Defensie wil ook het belang benadrukken van naleving van alle COVID-regels. Deze gelden voor iedereen, en niet in de laatste plaats ook voor onszelf. We doen veel aan voorlichting onder ons eigen personeel, zodat onze medewerkers goed op de hoogte zijn van alle regels. Naleving van alle COVID-regels, gezamenlijk met vaccineren, is de uitweg uit deze COVID-pandemie.
May be an image of outdoors and text that says 'MARINEBASIS PARERA'
Visit the COVID-19 Information Center for vaccine resources.
Get Vaccine Info

67
2 Comments
11 Shares
Like

Comment
Share

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: