Notisia di polis di djaluna 12 di aprel te ku djárason 14 di aprel 2021/Politieberichten van maandag 12 april tot en met woensdag 14 april 2021

 

Notisia di polis di djaluna 12 di aprel te ku djárason 14 di aprel 2021

 

Komienso di siman trankil durante kòntròlnan multidisiplinario

Kuerpo Polisial Hulanda Karibense den kolaborashon ku Koninklijke Marechaussee (KMAR) i e direktorado di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, e dianan tras di lomba a tene kòntròlnan multidisiplinario en konekshon ku kumplimentu ku toke di keda i e ordenansa di emergensia vigente. 

 

Djaluna 12 di aprel

Den oranan di atardi personal di e direktorado di Supervishon i Mantenshon a sera un ‘gym’ te próksimo aviso. E ‘gym ‘ a violá e ordenansa di emergensia. A duna un total di 7 prosèsferbal pa violashon di toke di keda.

 

Djamars 13 di aprel 

Un supermerkado ku tabata habri ainda algu pasa di 8 or di anochi a haña un atvertensia serka personal di e direktorado di Supervishon i Mantenshon. Dos persona a haña prosèsferbal pa aglomerashon na un kas. A duna un total di 9 prosèsferbal di kua 7 tabata pa violashon di toke di keda.

 

E tim multidisiplinario lo sigui kontrolá di forma aktivo e periodo benidero. Na momentu ku no ta kumpli ku e ordenansa di emergensia lo duna un prosès ferbal.

Un biaha mas ta hasi un yamada na un i un tur pa tene nan mes na e reglanan di e ordenansa di emergensia.

 

Ainda hopi biaha ta duna but pa manehá sin faha di seguridat bisti
Riba djaluna 12 i djamars 13 di aprel, durante di kòntròlnan di tráfiko rutinario na diferente sitio, a duna mas i mas shofùr but  dor ku nan tabata kore sin dokumentu di seguro bálido, sin reibeweis válido, pa manehá den direkshon prohibí, pa kore ku lus di patras defekto i pa uzo di telefòn bou di stür. Partikularmente pa manehá sin faha di seguridat bisti mayoria biaha a duna but.

A duna un total di 25 prosès ferbal. A duna prosès ferbal pa e siguiente violashonnan:

18x manehá sin faha di seguridat bisti

5 x manehá sin seguro

3 x manehá sin reibeweis

4 x uzo di telefòn bou di stür

3 x manehá den direkshon prohibí

1 x manehá ku lus di patras defekto

 

Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat ta protehá okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di uza e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no tin e posibilidat pa dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%. Tambe patras den outo bo tin 20% ménos chèns di keda herida seriamente ora bo tin bo faha bistí.

 

KPCN ta hala atenshon di un i tur pa nan tin e dokumentunan nesesario manera menshoná akiriba, na òrdu. Tambe ta konsehá estriktamente pa kumpli ku e reglanan di Lei di Tráfiko. Ku esaki bo tambe ta kontribuí na un tráfiko seif i sigur riba e isla. E periodo benidero lo bai tene kòntròl regularmente, kaminda lo aktua ku man duru na momentu ku no tin e dokumentunan menshoná ariba na òrdu i tambe si no ta kumpli ku reglanan di tráfiko.

 

Bo no ta kumpli ku reglanan? Bo por haña un but.

E suma di un but pa e violashonnan menshoná ta varia entre $30 te ku $225.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

Politieberichten van maandag 12 april tot en met woensdag 14 april 2021

 

Begin van de week rustig tijdens multidisciplinaire controles

Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam, afgelopen dagen multidisciplinaire controles uitgevoerd in verband met de avondklok en naleving van de noodverordening. 

 

Maandag 12 april

In de middaguren werd een sportschool die de noodverordening overtrad door het personeel van de directie Toezicht en Handhaving gesloten tot nader orde.

Er werden in totaal 7 processen-verbaal uitgeschreven voor overtreding van de avondklok.

 

Dinsdag 13 april

Een supermarkt die iets over 20.00 uur nog open was waarschuwing het personeel van de directie Toezicht en Handhaving. Twee personen kregen een proces-verbaal aan wegens samenscholing bij een woning. Er werden in totaal 9 processen-verbaal uitgeschreven, waarvan er  7 voor het overtreden van de avondklok waren.

 

Het multidisciplinair team blijft de komende periode actief handhaven. Bij het niet naleven van de noodverordening zal er een proces verbaal worden uitgeschreven.

Er gaat nogmaals een oproep aan iedereen om zich te houden aan de regels van de noodverordening.

 

Rijden zonder autogordel nog vaak bekeurd

Op maandag 12 april en dinsdag 13 april werden tijdens reguliere verkeerscontroles op verschillende plekken meerdere bestuurders bekeurd voor het rijden zonder geldige verzekeringspapieren, zonder geldig rijbewijs, voor het rijden in verboden richting, het rijden met defecte achterlichten en voor het bellen tijden het rijden. Met name het rijden zonder autogordel, werd vaak bekeurd.

 

Er werden in totaal 25 processen-verbaal gegeven. De processen verbaal werden voor de volgende overtredingen uitgeschreven:

 

18x rijden zonder autogordel

5x rijden zonder geldige verzekering

3x zonder geldig rijbewijs

4x rijden met een mobiel telefoon in de hand

3x rijden in verboden richting

1x rijden met defecte achterlichten

 

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken. 

 

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als men zich niet houdt aan de verkeersregels.

 

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. 

Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.  

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: