KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

Openbaar Ministerie BES BUT RELASHONÁ KU INKUMPLIMENTU KU LEI DI EMERGENSIA / Openbaar Ministerie BES BOETES IN VERBAND MET NIET-NALEVING VAN DE NOODVERORDENING

Openbaar Ministerie BES

BUT RELASHONÁ KU INKUMPLIMENTU KU LEI DI EMERGENSIA

Den e último simannan Ministerio Públiko a haña un gran kantidat di prosèsverbal for di KPCN relashoná ku inkumplimentu ku e medidanan di Covid. Ta trata entre otro di infrakshon di prohibishon di aglomerashon i e deber di registro di kliente ku empresarionan den horeka tin. Sierto sitionan, den koperashon ku KPCN a wòrdu será door di direktorado di Supervishon i Mantenshon (Directie Toezicht en Handhaving) pa motibu ku nan no a kumpli ku regla. Pa inkumplimentu ku e regla di prohibishon di aglomerashon tIn un but de $150,- mará na dje pa kada persona presente. Tin un toke de keda tambe for di djaweps 18 di mart. Esaki ta di 9 ‘or di anochi pa 4 ‘or di mainta. Durante e oranan aki ningun hende no tin mag di ta riba kaya, solamente si tin pèrmit pa esaki. Pa inkumplimentu ku e toke de keda, tambe tin un but di $150,- mará na dje. E but nan por subi te ku $280,- si un persona hasi su mes kulpabel mas biaha na inkumplimentu di e regla aki.
Den e próksimo dianan Ministerio Públiko lo manda un karta na esnan ku a risibí un but den kua ta pará kiko ta e suma ku nan mester paga i kon pa hasi esaki. Si nan no hasi esaki, nan mester presenta dilanti hues. Esaki ta nifiká ku nan por haña un but mas haltu. E sentensia di hues tambe por trese kuné ku lo no por sali for di Boneiru pa motibu di butnan habrí.
Den próksimo tempu KPCN lo tene kontròlnan regular i lo aktua severo si no kumpli ku reglanan ariba menshoná.

 

 

Openbaar Ministerie BES

BOETES IN VERBAND MET NIET-NALEVING VAN DE NOODVERORDENING

In de afgelopen weken heeft het openbaar ministerie een groot aantal processen-verbaal gekregen van het KPCN met betrekking tot overtredingen van de Covid-19 maatregelen. Het gaat onder meer om overtreding van het samenscholingsverbod en de registratieplicht door horeca ondernemers. Enkele locaties zijn, in samenwerking met KPCN, door de directie Toezicht en Handhaving gesloten omdat ze zich niet aan de regels hielden. Bij overtreding van het samenscholingsverbod wordt een boete van $150,- opgelegd voor iedere aanwezige. Vanaf donderdag 18 maart is ook een avondklok van kracht op Bonaire. Deze geldt van 21.00 uur ’s avonds tot 04.00 uur ’s ochtends. Er mag gedurende deze tijd niemand op straat zijn, behalve als daar toestemming voor is gegeven. Voor het overtreden van de avondklok geldt ook een boete van $150,-. De boetes worden verhoogd tot $280,- , indien iemand meerdere malen deze regels overtreedt.
De komende tijd krijgen de overtreders een brief van het Openbaar Ministerie waarin staat welk bedrag zij moeten betalen en hoe zij dat moeten betalen. Indien overtreders die boete niet betalen, worden hun zaken aan de rechter voorgelegd. Dat kan betekenen dat een hogere boete wordt opgelegd. Voorts kan een vonnis van de rechter ook met zich meebrengen dat een inreis in Bonaire niet mogelijk is in verband met nog openstaande boetes.
De komende tijd zal het KPCN regelmatig controles houden waarbij er streng wordt opgetreden als men zich niet houdt aan bovengenoemde maatregelen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: