Kolegio Ehekutivo ta enfatisá ku e programa di kaminda ta keda ehekutá den bon konsulta ku Hulanda Het bestuurscollege benadrukt dat het wegenprogramma in goed overleg met Nederland wordt uitgevoerd

 

Kolegio Ehekutivo ta enfatisá ku e programa di kaminda ta keda ehekutá den bon konsulta ku Hulanda. 

 

Kralendijk – Kolegio Ehekutivo ta enfatisá ku e programa di kaminda ta keda ehekutá den bon konsulta ku Hulanda i ta lamentá e bruashon ku a surgi despues di a emití un komunikado pa prensa tokante renobashon di kaminda. Desafortunadamente a surgi e impreshon ku ta te ora ku Hulanda paga e siguiente parti di sèn Boneiru por ehekutá e programa di kaminda.

 

En total Boneiru a risibí 8,5 mion euro di ministerio di Infrastruktura i Maneho di Awa pa e kamindanan. Na luna di yüli 2021 lo hasi transakshon di un suma di 3 mion euro. Esaki ta sufisiente pa por ehekutá tur renobashon di kaminda ku ta planiá pa 2021.

 

Na fin di aña 2021 i durante aña 2022 ta sigui e fondonan restante na momentu ku a kumpli tambe ku e palabrashonnan hasí den e plan di mehorashon adishonal di direktorado di Planifikashon i Desaroyo. Ku e fondonan akí por realisá e kamindanan ku ta planiá pa 2022 – 2023.

 

En total segun planifikashon lo renobá 18 kaminda kompletamente (wak e komunikado di prens anterior). 

 

 

Het bestuurscollege benadrukt dat het wegenprogramma in goed overleg met Nederland wordt uitgevoerd. 

 

Kralendijk – Het bestuurscollege benadrukt dat het wegenprogramma in goed overleg met Nederland wordt uitgevoerd en betreurt de verwarring die is ontstaan na het uitbrengen van het persbericht over de wegenrenovaties. Helaas is ten onrechte de indruk ontstaan dat Bonaire het wegenprogramma pas kan uitvoeren als de volgende tranche geld door Nederland is betaald.

 

In totaal heeft Bonaire €8,5 mln. ontvangen voor de wegen van het ministerie van I&W.  In juli 2021 zal een bedrag van € 3 mln. worden overgemaakt. Dit is voldoende om alle wegen die voor het jaar 2021 gepland staan uit te voeren

 

Eind 2021 en in 2022 volgen de resterende fondsen op het moment dat ook voldaan is aan de gemaakte afspraken uit het deelverbeterplan voor de directie R&O. Met deze fondsen worden kunnen de wegen die gepland staan voor 2022-2023 gerealiseerd worden.

 

In totaal zullen volgens de planning 18 wegen geheel gerenoveerd (zie vorig persbericht).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: