Maandag 11 oktober 2021 lanceert de regering de website voor een digitaal vaccinatiebewijs

Maandag 11 oktober 2021 lanceert de regering de website voor een digitaal vaccinatiebewijs

Geplaatst op 09 oktober 2021 di door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

WILLEMSTAD – Personen die van Curaçao naar Europa reizen kunnen zich aanmelden voor een digitaal vaccinatiebewijs in de vorm van een ‘Digital Covid Certification’ (DCC). Dit digitaal bewijs is een geaccepteerd en gemakkelijke manier om te controleren of een persoon is gevaccineerd. In Nederland en verschillende andere Europese landen moet men het digitaal bewijs tonen bij aankomst in het land en zelfs in restaurants, theaters en openbare evenementen. Door de hoge vaccinatiegraad onder de bevolking in Nederland samen met het vaccinatiebewijs, kan Nederland de meeste Covid-19 maatregelen verzachten.

Behalve Europa wordt op korte termijn ook de DCC van Curaçao gebruikt om passagiers te controleren, die vanuit Europa naar Curaçao afreizen. In de komende periode worden de laatste voorbereidingen getroffen om de DCC lokaal te gebruiken, o.a. bij culturele evenementen en sportevenementen waar meer dan 100 mensen bij elkaar komen. De aanvraag van een DCC op Curaçao in de vorm van een QR-code is mogelijk op www.curacaohealthapp.com vanaf maandag 11 oktober 2021 vanaf 11 uur ‘s ochtends. Om in aanmerking te komen voor een DCC moet u een geldige vaccinatiekaart hebben. Voorlopig komen alleen volledig gevaccineerde personen in aanmerking voor een DCC.

De lancering van de website www.curacaohealthapp.com is de eerste fase in het proces om te komen tot een digitale applicatie voor iOS en Android smartphone’s, waarbij men ook het vaccinatiebewijs kan aantonen en ernaar kan vragen. Zo wordt het eenvoudiger voor de gebruiker om iets tijdens een controle aan te tonen.

Ondertussen is het ook mogelijk om een bewijs van de QR-code uit te printen voor mensen die geen digitale telefoon hebben. Met deze optie is het niet meer nodig om naar Utrecht te gaan om een QR-code aan te vragen om in Europa te kunnen gebruiken, een proces dat zeker twee weken kan duren. Het is wel raadzaam om het bewijs via de website minstens 48 uur voor de reis aan te vragen. De komende weken geeft de Regering van Curaçao meer informatie over het gebruik van het digitaal bewijs en hoe men het bewijs kan verkrijgen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: