Konsulta via internèt tokante regulashon di medio ambiente pa empresa Internetconsultatie milieuregelgeving voor bedrijven

 

Konsulta via internèt tokante regulashon di medio ambiente pa empresa 

Kralendijk – Te ku 8 di novèmber 2021 tur hende por reakshoná riba e Dekreto di Establesimentu i Aktividat BES  (Inrichtingen- en activiteitenbesluit BES – IAB). Den e lei aki, un asina yama  dekreto den un medida general di gobernashon (algemene maatregel van bestuur – AMvB) legislashon tin regla di medio ambiente pa empresanan na Boneiru. Empresanan ku ta kontaminá (pone preshon riba) medio ambiente tin ku bai tene nan mes na regla. Ta dependé kon grave nan ta pone preshon riba medio ambiente, nan tin ku pidi un pèrmit òf kumpli ku sierto eksigensianan. Esaki tin pará den un medida general di gobernashon (algemene maatregel van bestuur – AMvB) ku ta disponibel pa tur hende tira un bista riba dje. 

Ministerio di Infrastruktura i Maneho di Awa den koperashon estrecho ku Entidat Públiko Boneiru a formulá e legislashon akí. Den anekso 1 di e AMvB a inkluí aktividatnan ku ta pone preshon riba medio ambiente i pa kua e reglanan ta bai konta. Pa mas informashon tokante e Dekreto di Establesimentu i Aktividat BES (Inrichtingen- en activiteitenbesluit BES – IAB) bo por akudí akinan.

A base di e AMvB akí lo elaborá e reglanan general mas aleu den un areglo ministerial i un ordenansa insular.

Te ku 8 di novèmber 2021 por reakshoná riba e AMvB riba internèt https://bonairegov.com/pa/habitante/milieu/aanstaande-wetgeving. Despues ta presentá e medida general di gobernashon (algemene maatregel van bestuur – AMvB) akí na Raad van State pa konseho. E intenshon ta pa e reglanan nobo bini na vigor meimei di otro aña.

 

PERSBERICHT

Afdeling Communicatie en Protocol van het openbaar lichaam Bonaire

Kaya Grandi 63a
Telefoon: 715-5330 | e-mail: communicatie@bonairegov.com

Datum: 22 – 10 – 2021 


Internetconsultatie milieuregelgeving voor bedrijven 

Kralendijk – Tot en met 8 november 2021 kan een ieder reageren op het Inrichtingen- en activiteitenbesluit BES (IAB). In deze wetgeving, een algemene maatregel van bestuur (AMvB), staan milieuregels voor bedrijven op Bonaire. Bedrijven die het milieu vervuilen (belasten) moeten zich aan regels gaan houden. Afhankelijk van hoe ernstig ze het milieu belasten moeten ze een vergunning aanvragen of aan eisen voldoen. Dat staat in de AMvB die nu ter inzage is gelegd.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in nauwe samenwerking met het openbaar lichaam Bonaire deze wetgeving opgesteld. In bijlage 1 van de AMvB zijn de milieubelastende activiteiten opgenomen waarvoor regels gaan gelden. Voor meer informatie over het IAB kunt u hier terecht. 

Op grond van deze AMvB zullen de algemene regels verder worden uitgewerkt in een ministeriële regeling en een eilandsverordening. 

Tot en met 8 november 2021 kan op de AMvB worden gereageerd op internet https://bonairegov.com/inwoners/natuur-milieu/aanstaande-wetgeving). Daarna wordt de AMvB aan de Raad van State voorgelegd voor advies. Het is de bedoeling dat de nieuwe regels medio volgend jaar gaan gelden.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: