Notisia di polis di djabièrnè 10 di desèmber te ku djaluna 13 di desèmber 2021/Politieberichten van vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december 2021

 

 

Notisia di polis di djabièrnè 10 di desèmber te ku djaluna 13 di desèmber 2021

 

Bròmer ta drenta mondi

Den oranan di anochi, alrededor di 9.35 or, riba djadumingu 12 di desèmber, sentral di polis a risibí notifikashon tokante aksidente ku un bròmer riba Kaminda Sorobon. Pa motibu deskonosí e shofùr a sali for di un bògt i a bai resultá den mondi. Ambulans a transporte pa hospital pa tratamentu médiko.

 

Skuter enbolbí den “hit & run”

Alrededor di 8 or di anochi, riba djadumingu 12 di desèmber, a drenta notifikashon a drenta sentral di polis ku un “hit & run” a tuma lugá riba Kaya Internashonal. Na yegada di patruya na e sitio shofùr di un skuter a deklará ku e tabata koriendo riba Kaya Internashonal. Un pikòp ku tabata biniendo for di Bulevar Julio A. Abraham a kue un bògt demasiado grandi na e krusada T ku ta konektá e dos kareteranan aki ku otro, pa kore subi Kaya Internashonal. Shofùr di e skuter mester a desviá pero tòg e pikòp a alkanse dor di kua el a kai. E pikòp a sigui kore bai. Ambulans a transportá shofùr di skuter pa hospital pa kòntròl médiko.

 

Detenshon pa maltrato

Den oranan di mardugá di djadumingu 12 di desèmber a detené un hòmber di inisial B.J.F. 55 aña di edat, en konekshon ku menasa, maltrato ku un arma i intento di asesinato. E sospechoso a maltratá un hòmber ku un harpun na un kas situá na Kaya Blenchi i despues a bai ku un outo di marka Hummer. A top’e i a detené na Kaya Linda. A konfiská e harpun pa investigashon mas aleu. Ambulans a transportá e víktima pa hospital pa tratamentu médiko.

 

Bus enbolbí den aksidente
Alrededor di 10.50 or di anochi, riba djasabra 11 di desèmber, un aksidente ku un bus a tuma lugá riba Kaminda La Union. Ambulans a transportá shofùr di e bus pa hospital pa tratamentu médiko. Kousa di e aksidente no ta konosí.

 

Molèster di kachó

Wikènt tras di lomba tabatin diferente notifikashon tokante molèster di kachó. Ta trata aki di kachónan ku ta kana los i ta sòru pa molèster pa habitantenan den besindario, kachónan agresivo ku ta ataka hende, etc.

 

A papia ku doñonan di kachónan. Den un kaso ‘dierenbescherming’a konfiská un kachó agresivo komo ku e tabata ataka hende.

 

A detené shofùr di ‘quad’

Den oranan di mardugá  di djasabra 11 di desèmber a para shofùr di un ‘quad’ pa kòntròl rutinario. A resultá ku e tabata bou di influensia di alkohòl i a detené pa manehá bou di influensia di alkohòl. Na warda di polis a hasi un análisis di rosea. En konekshon ku e resultado di e análisis di rosea, el a haña un prohibishon pa manehá di 11 ora i a tuma su reibeweis.  

 

Kiebro den kas

Riba djabièrnè 10 di desèmber a drenta keho di kiebro den un kas situá na Kaya C.E.B. Hellmund. Entre 6.15 or di atardi i 10.15 or di anochi, deskonosínan a drenta e kas via di e bentana di baño I a bai ku Apple Macbook shinishi, un lèptòp pretu di marka Acer, un lèptòp shinishi di marka HP ku su kargadó, un vèrekèiker pretu di marka Zeiss i sèn kèsh. Ta investigando e kaso.

 

Atrako di dia kla

Alrededor di 4 or di atardi riba djabièrnè 10 di desèmber, sentral di polis a risibí notifikashon tokante un atrako na Alta Mira na Rincon. Un hòmber, armá ku un kuchú, a sorprendé e víktimanan i a pidi nan pa entrega nan bienes. E sospechoso a bai ku un tas di lomba ku, komo kontenido, dos telefòn i un pòtmòni. E kaso ta bou di investigashon.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december 2021

 

Brommer rijdt mondi in

In de avonduren omstreeks 21.35 uur, kreeg de politiecentrale melding over een eenzijdige aanrijding met een brommer op de Kaminda Sorobon. De bestuurder vloog om onbekende oorzaak de bocht uit en kwam in de mondi terecht. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Scooter betrokken bij Hit & Run

Omstreeks 20.00 uur op zondag 12 december kwam een melding van een hit & run op de Kaya Internashonal binnen bij de politiecentrale. Bij aankomst van de patrouille op de locatie verklaarde de bestuurder van de scooter dat ze op de Kaya Internashonal reed. Een pick-up die vanaf de Julio A. Abraham Bulevar aan kwam rijden nam een grote bocht bij de T-kruising die deze twee wegen met elkaar verbind, om de Kaya Internashonal op te rijden. De bestuurder van de scooter moest uitwijken maar werd toch aangereden door de pick-up waardoor ze viel. De pick-up reed door. De bestuurder werd door de ambulance naar het ziekenhuis meegenomen voor controle.

 

Aanhouding mishandeling

In de nachtelijke uren op zondag 12 december werd een 55-jarige man met initialen B.J.F. aangehouden wegens bedreiging, mishandeling met een wapen en poging tot doodslag. De verdachte had een man met een harpoen mishandeld bij een woning aan de Blenchi en nam daarna een auto van het merk Hummer mee. De man werd op de Kaya Linda staande gehouden. De harpoen werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Bus betrokken bij aanrijding

Omstreeks 22.50 uur op zaterdag 11 december vond een eenzijdige aanrijding met een bus plaats op de Kaminda La Union. De bestuurder van de bus is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Oorzaak van de aanrijding is niet bekend.

 

Overlast honden

Afgelopen weekeinde kwamen verschillende meldingen binnen van hondenoverlast. Het betreft loslopende honden die overlast aan omwonenden bezorgen en honden die agressief gedrag vertonen. 

 

De eigenaren zijn hierop aangesproken. In één van de gevallen is een agressieve  hond in beslag genomen door de dierenbescherming omdat hij mensen aanviel.

 

Quadbestuurder aangehouden

In de nachtelijke uren op zaterdag 11 december werd de bestuurder van een quad gestopt ter controle. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd. Naar aanleiding van het resultaat van de ademanalyse kreeg hij een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

 

Inbraak woning

Op vrijdag 10 december werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya C.E.B. Hellmund. Onbekenden hebben zich tussen 18.15 uur en 22.15 uur, toegang tot de woning verschaft via het badkamer raam en hebben onder andere een grijze Apple Macbook, een zwarte Acer laptop, een grijze HP laptop met oplader, een zwarte  verrekijker van het merk Zeiss en contant geld meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Beroving op klaarlichte dag

Omstreeks 16.00 uur op vrijdag 10 december kreeg de politiecentrale melding binnen van een beroving bij Alta Mira in Rincon. De slachtoffers werden bij Alta Mira verrast door een man, gewapend met een mes, die hen vroeg hun goederen in te leveren. De verdachte had een rugtas met als inhoud onder andere twee telefoons en een portemonnee. De zaak wordt onderzocht.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: