Debat en technische briefing over coronavirus

Debat en technische briefing over coronavirus

15 februari 2022

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 16 februari vanaf 13.00 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand krijgen Kamerleden van 9.30 tot 12.00 uur een technische briefing over dit onderwerp. De presentatie van de briefing vindt u bij aanvang in dit bericht. Het debat en de briefing zijn live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Debat: ontwikkelingen rondom het coronavirus

Voor het debat komen naar verwachting minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid (J&V) naar de Kamer. De Kamerleden spreken onder meer over de versoepelingen die aangekondigd zijn tijdens de persconferentie van het kabinet op 15 februari.

Volg het live

Technische briefing: update coronavirus

Voorafgaand aan het debat krijgen de leden van de commissie voor VWS een technische briefing. Deze briefing wordt verzorgd door Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar op de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.

Presentatie

Volg het live

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: