Gerente nobo di kuerpo ta bishitá gezaghèber Rijna / Nieuwe korpsbeheerder brengt bezoek aan gezaghebber Rijna

Gerente nobo di kuerpo ta bishitá gezaghèber Rijna

E gerente di kuerpo ta responsabel pa un bon organisashon di polis i kuerpo di bombero pa Hulanda Karibense.

Den kuadro di sera konosí ku nos islanan Monique Commelin, kende resientemente na nòmber di  minister di Hustisia i Siguridat a kuminsá traha komo gerente di kuerpo pa Kuerpo Polisial Hulanda Karibense i Kuerpo di Bombero Hulanda Karibense, a bishitá gezaghèber Rijna. Esaki el a hasi huntu ku Frank Paauw, hefe di polis di e unidat di Amsterdam i alabes titular di kartera pa área karibense dentro di e aparato polisial hulandes. E gerente di kuerpo ta responsabel pa un bon organisashon di polis i kuerpo di bombero pa Hulanda Karibense. Durante e momentu di sera konosí nan a papia tokante e desaroyonan den e dos organisashonnan akí, den kua gezaghèber a base di su responsabilidat pa òrden públiko i siguridat i den kaso di kalamidat, tambe tin hopi  interes. Banda di esei a papia tokante aserkamentu di krímen organisá, manera labamentu di plaka i kontrabanda di droga. E establesimentu planiá di un punto sentral di konekshon marítimo i kreamentu di un Sentro Regional pa Informashon i Ekspertisio pa minamentu lo yuda ku aserkamentu di esaki.


 

 

Nieuwe korpsbeheerder brengt bezoek aan gezaghebber Rijna

De korpsbeheerder is verantwoordelijk voor een goede inrichting van politie en brandweer voor Caribisch Nederland.

In het kader van kennismaking met de eilanden heeft Monique Commelin, recent gestart als korpsbeheerder van KPCN en BKCN namens de minister van Justitie en Veiligheid, een bezoek gebracht aan gezaghebber Rijna. Dit deed zij samen met Frank Paauw, politiechef van de eenheid Amsterdam en tevens portefeuillehouder Caribisch gebied binnen de Nederlandse politie.

De korpsbeheerder is verantwoordelijk voor een goede inrichting van politie en brandweer voor Caribisch Nederland. In de kennismaking ging het over de ontwikkelingen in deze twee organisaties, waar de gezaghebber vanuit zijn verantwoordelijkheid voor openbare orde en veiligheid en bij rampen, ook veel belang bij heeft. Daarnaast is gesproken over de aanpak van georganiseerde criminaliteit, zoals witwassen en drugssmokkel. De geplande inrichting van een maritieme hub en het opzetten van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum voor ondermijningen zullen helpen bij de aanpak hiervan.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: