Armeense minister-president op bezoek bij Tweede en Eerste Kamer

Armeense minister-president op bezoek bij Tweede en Eerste Kamer

11 mei 2022

De Tweede en Eerste Kamer ontvingen op woensdag 11 mei de Armeense minister-president Nikol Pashinyan, die een staatsbezoek bracht aan Nederland. Het is het eerste officiële bezoek van de Armeense minister-president aan Nederland.
Armeense minister-president Nikol Pashinyan komt aan bij de Tweede Kamer.

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp ontving samen met Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn de Armeense minister-president Nikol Pashinyan in het Tweede Kamergebouw.

Ontvangst

Kamervoorzitter Vera Bergkamp hield een welkomstspeech. “De relatie tussen uw land en ons parlement is sterk. De Tweede Kamer heeft sinds 2004 herhaaldelijk en vrijwel unaniem moties aangenomen waarin de Armeense genocide van 1915 wordt erkend, en heeft ook onze regering opgeroepen de afschuwelijke misdaad van de Armeense genocide te erkennen. Wij zijn ons bewust van de enorme pijn en het trauma bij het Armeense volk als gevolg van de gebeurtenissen in het verleden.”

“Ik prijs u voor uw leiderschap en uw inspanningen om Armenië te stabiliseren en moderniseren. Ook uw inzet en doorzettingsvermogen voor politieke hervorming is bewonderingswaardig.”

Programma

Het gesprek met de Staten-Generaal staat in het teken van de versterking van de relatie tussen Nederland en Armenië.

De Kamercommissies voor Buitenlandse Zaken van de Eerste en de Tweede Kamer ontvangen de Armeense minister-president ook. Tijdens dit besloten gesprek spreken de Kamerleden onder meer over onderlinge betrekkingen van Nederland en Armenië, de recente oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan en de geopolitieke spanningen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: