VNW – Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad Bezoek van UoC aan Vertegenwoordiging van Nederland

Total Care Institute
Kinderdagverblijf i Naschoolse Opvang & Activiteiten
* Lidernan kualifiká
* Bo baby for di 6 siman
* Aktividatnan edukativo i variá
* Temanan mensual
* Habrí hinter aña
Yama òf manda un mensahe riba whatsapp na
number +59995123160 pa mas informashon i inskripshon
Pa bishita nos pagina di FaceBook, Klik aki:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100045700818054

VNW – Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad

Bezoek van UoC aan Vertegenwoordiging van Nederland
De Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad ontving onlangs Margo Groenewoud en Ergün Erkocu, beide verbonden aan de University of Curaçao. Zij gaven medewerkers van de Vertegenwoordiging een uiterst boeiende presentatie over hun lopende en toekomstige onderzoeksactiviteiten. Het betrof bij Margo de digitalisering van erfgoed, aan de hand van een transnationale – met name Caribische – aanpak, die onder meer resulteert in digitale en makkelijk toegankelijke databases van historisch materiaal, waar ook het onderwijs veel profijt van zal trekken. Ergün presenteerde een reeks aan studieprojecten die vaak betrekking hadden op concrete verbetering van de leef- en werkomgeving op Curaçao, oplossingen voor vraagstukken van ruimtelijke ordening en bij kwesties rond milieu en zelfvoorziening. De resultaten van deze studieprojecten hebben in beginsel de potentie om ook internationaal te worden geadresseerd. In hun aanpak staat samenwerking centraal: met lokale stakeholders, zoals onderzoeksinstellingen in de regio, in Nederland en daarbuiten. Rode draad in hun presentaties was, behalve doorzettingsvermogen, hoe je met betrekkelijk weinig middelen toch een maximaal resultaat, met grote maatschappelijke impact, voor nu en de toekomst, kunt bewerkstelligen.
De Vertegenwoordiging van Nederland dankt Margo en Ergün voor hun positieve en relevante activiteiten ten behoeve van Curaçao en andere stakeholders in het Koninkrijk (en daarbuiten) en wenst ze alle succes en steun toe bij de uitvoering van hun plannen.
—-
Bishita di UoC na Representashon di Hulanda
Resientemente Representashon di Hulanda na Willemstad a risibí bishita di Margo Groenewoud i Ergün Erkocu; ámbos persona ta konektá na Universidat di Kòrsou. Nan a duna trahadónan di Representashon di Hulanda un presentashon sumamente interesante tokante nan aktividatnan investigativo, tantu esnan aktual komo esnan ku mester tuma lugá ainda. Serka Margo ta trata di digitalisashon di herensia, a base di un aserkamentu transnashonal – en partikular Karibense – ku entre otro ta resultá den database digital ku materia históriko ku ta fásilmente aksesibel i ku enseñansa tambe por benefisiá di dje.
Ergün a presentá un seri di proyekto di estudio ku hopi bia tabata relashoná ku mehorashon di e ambiente laboral i di bibienda na Kòrsou, solushonnan pa problemátika di planifikashon urbano i di medio ambiente i outosufisiensia. Alabes tin e posibilidat ku por trata e resultado di e proyektonan di estudio aki internashonalmente.
Den nan aserkamentu kolaborashon ta para sentral; ku stakeholder lokal, manera instansianan di investigashon den region, na Hulanda i mas aleu. E liña kòrá den nan presentashon tabata – banda di perseveransia – kon ku relativamente tiki rekurso bo por realisá e resultado máksimo pa awor i den futuro ku tin un impakto grandi riba bo komunidat.
Representashon di Hulanda ta gradisí Margo i Ergün pa nan aktividatnan positivo i relevante na benefisio di Kòrsou i otro stakeholder den Reino (i pafó) i ta deseá nan tur klase di éksito i sosten ku ehekushon di nan plannan.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: