Gobièrnu di Boneiru i Banko Mundial ta organisá Town Hall Meetings

Gobièrnu di Boneiru i Banko Mundial ta organisá Town Hall Meetings

For di 8 di novèmber te ku 10 di novèmber 2022 ta organisá vários seshon di ‘town hall’ den e diferente barionan na nos isla.

Riba enkargo di Entidat Públiko Boneiru, Banko Mundial ta hasi investigashon pa loke ta trata kapasidat di sosten sostenibel pa senarionan urbano i turístiko pa nos isla. E investigashon ta duna sosten na Kolegio Ehekutivo na momentu di hasi eskoho stratégiko riba tereno di desaroyo sostenibel.

E promé fase di kompilashon di informashon a enserá un enkuesta bou di habitantenan ku a dokumentá e prioridatnan i sintimentunan lokal relashoná ku desaroyo urbano i turístiko, i a tene entrevista ku stakeholdernan importante for di diferente sektor. E siguiente fase di e proyekto ku ta bai kuminsá awor, ta konsistí di enkuentronan di ‘town hall’ kaminda ta invitá habitantenan pa partisipá i kompartí nan vishon riba desaroyo sostenibel di Boneiru.

For di 8 di novèmber te ku 10 di novèmber 2022 ta organisá vários seshon di ‘town hall’ den e diferente barionan na nos isla.

Pa medio di esaki kordialmente nos ta invitá bo pa partisipá na un di e siguiente seshonnan di ‘Town Hall’. Entrada ta grátis i inskripshon no ta nesesario.

Seshonnan di ‘Town Hall’

Fecha:           8 di novèmber 2022

Lugá:             Captain Don’s Habitat, Hato

Ora:               19.00 or te 21.00 or

—————————————————————–

Fecha:          9 di novèmber 2022

Lugá:            Jong Bonaire, Playa

Ora:              19.00 or te 21.00 or

————————————————————————————

Fecha:          10 di novèmber 2022

Lugá:             Posada Para Mira, Rincon

Ora:              19.00 or te 21.00 or

“Desaroyo sostenibel i responsabel ta di gran importansia pa Boneiru. Nos ta pará na un krusada den tempu kaminda nos tin ku tuma desishonnan bon pensá tokante futuro di nos isla. Pa por tuma e desishonnan akí ta importante pa disponé di informashon i konosementu korekto. Nos ta hopi kontentu ku tur e input ku ya kaba nos a haña serka boso i nos ta spera di tin mas kombèrsashon profundo durante e enkuentronan di ‘town hall’”, segun señor Hennyson Thielman, diputado di Desaroyo Ekonómiko, Turismo i Finansa den Kolegio Ehekutivo di Boneiru.

Señor James Kroon, diputado di Infrastruktura i Medio Ambiente a agregá: “Nos ta mira nos isla krese i nos sa ku ta importante pa hasi eskohonan konsiente pa futuro. Nos infrastruktura ta bou di preshon i nos ta trahando riba un Plan di Desaroyo Espasial revisá. E investigashon akí ta yuda nos den esei. Otro siman nos ta spera di skucha boso ideanan relashoná ku e senarionan pa kresementu sostenibel”.

E ‘Technical Assistance Program for Disaster Risk Financing and Insurance’ ku Union Oropeo ta finansiá den paisnan i teritorionan den área karibense (LGO) i ku ta bou di maneho di e ‘Global Facility for Disaster Reduction and Recovery (GFDRR)’, ta finansiá e programa. E programa ta forma parti di  e ‘Caribbean LGO Resilience, Sustainable Energy and Marine Biodiversity Program (RESEMBID)’.

Gobièrnu di Boneiru i Banko Mundial ta enkurashá tur habitante di Boneiru pa partisipá na un di e enkuentronan di ‘town hall’ i laga nan bos resoná pa loke ta trata un tarea asina importante manera stipulashon di e futuro kresementu di kapasidat di sosten di nos isla.


 

Het OLB en de Wereldbank organiseren Town Hall Meetings

Van 8 november t/m 10 november 2022 worden er in de verschillende wijken op het eiland verschillende town hall sessies georganiseerd.

In opdracht van het openbaar lichaam Bonaire doet de Wereldbank onderzoek naar duurzame draagkracht voor stedelijke en toeristische scenario’s voor het eiland. Het onderzoek ondersteunt het Bestuurscollege bij het maken van strategische keuzes op het gebied van duurzame ontwikkeling.

De eerste fase van het verzamelen van gegevens omvatte een enquête onder inwoners die de lokale prioriteiten en gevoelens ten aanzien van stedelijke en toeristische ontwikkeling documenteerde, en er werden interviews gehouden met belangrijke stakeholders in verschillende sectoren. De volgende fase van het project dat nu van start gaat, bestaat uit town hall bijeenkomsten waar bewoners worden uitgenodigd om mee te doen en hun visie op de duurzame ontwikkeling van Bonaire te delen.

Van 8 november t/m 10 november 2022 worden er in de verschillende wijken op het eiland verschillende town hall sessies georganiseerd.

Hierbij nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een van de volgende Town Hall Sessies. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

Town Hall Sessies

Datum:          8 november 2022

Plaats:           Captain Don’s Habitat, Hato

Tijd:               19.00 uur tot 21.00 uur

——————————————————————————-

Datum:         9 november 2022

Plaats:          Jong Bonaire, Playa

Tijd:              19.00 uur tot 21.00 uur
——————————————————————————-
Datum:        10 november 2022

Plaats:          Posada Para Mira, Rincon

Tijd:              19.00 uur tot 21.00 uur

“Duurzaam en verantwoord ontwikkelen is voor Bonaire van groot belang. We staan ​​op een kruispunt in de tijd waar we weloverwogen beslissingen moeten nemen voor de toekomst van ons eiland. Om deze beslissingen te kunnen nemen is het belangrijk om over de juiste gegevens en inzichten te beschikken. We zijn erg blij met alle input die we al van jullie allemaal hebben gekregen en kijken uit naar meer diepgaande gesprekken tijdens de town hall bijeenkomsten”, aldus de heer Hennyson Thielman, gedeputeerde van Economische Ontwikkeling, Toerisme en Financiën in het Bestuurscollege van Bonaire.

De heer James Kroon, gedeputeerde van Infrastructuur en milieu vervolgt: “We zien ons eiland groeien en weten dat het belangrijk is om bewuste keuzes te maken voor de toekomst. De infrastructuur staat onder druk en we werken aan een herzien Ruimtelijk Ontwikkelingsplan. Dit onderzoek helpt ons daarbij. We kijken uit naar uw inzichten volgende week met betrekking tot de scenario’s voor duurzame groei”.

Het programma wordt gefinancierd door het door de Europese Unie gefinancierde ‘Technical Assistance Program for Disaster Risk Financing and Insurance’ in landen en gebieden in het Caribisch gebied (LGO), dat beheerd wordt door de ‘Global Facility for Disaster Reduction and Recovery (GFDRR)’. Het programma maakt deel uit van het ‘Caribbean LGO Resilience, Sustainable Energy and Marine Biodiversity Program (RESEMBID)’.

Het Bonairiaanse eilandbestuur en de Wereldbank moedigen alle inwoners van Bonaire aan om deel te nemen aan een van de town hall bijeenkomsten en hun stem te laten horen bij zo’n belangrijke onderneming als het bepalen van de toekomstige groei van de draagkracht van het eiland.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: