Defensie Caribisch Gebied ๐‘น๐’†๐’Ž๐’†๐’Ž๐’ƒ๐’†๐’“๐’‚๐’๐’„๐’† ๐‘ซ๐’‚๐’š

Defensie Caribisch Gebied

๐‘น๐’†๐’Ž๐’†๐’Ž๐’ƒ๐’†๐’“๐’‚๐’๐’„๐’† ๐‘ซ๐’‚๐’š
Britse en Amerikaanse gevallen militairen werden vandaag herdacht tijdens Rememberance Day bij het Amerikaanse Consulaat op Curaรงao. Onder de genodigden waren onder andere de Gouverneur van Curaรงao aanwezig, Hare Excellentie Lucille George-Wout, alsmede Minister-President van Curaรงao Pisas. Ook Defensie in het Caribisch gebied was aanwezig met een delegatie, waarbij de Geestelijke Verzorging en de Tamboers & Pijpers ook een gedeelte van de ceremonie voor hun rekening nam.
๐—š๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ ๐—ธ๐—น๐—ฎ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐˜€ ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐˜€๐˜†๐—บ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—น
Waarbij in Nederland de witte anjer al geruime tijd geassocieerd wordt met de steun aan veteranen, staat de โ€˜Poppy flowerโ€™, de grote klaproos, bij Amerikanen en Engelsen symbool voor degenen die het hoogste offer hebben gebracht. Deze bloem bleef stand houden in het verwoeste landschap rondom Vlaanderen, tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Vanwege de nauwe banden met beide landen is er bij iedere herdenking van Rememberance Day ook een Nederlandse delegatie aanwezig.
โ€œLest we forgetโ€
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: