SIMAN DI BUKI EKSITOSO / GESLAAGDE KINDERBOEKENWEEK

SIMAN DI BUKI EKSITOSO

Kralendijk – Asina aki nos siman di buki na Boneiru a yega na su fin. E tema pa e aña aki tabata WELA i WELO.
Nos siman a kuminsá ku un apertura hopi festivo i ku un programa bon hinká den otro. E tabata un aktividat di mucha i pa mucha manera ta e meta di e siman di buki. Un programa hopi interaktivo kaminda kasi tur skol básiko a duna bunita aktuashon i a presentá entre otro ku kanto,poesia, konta kuenta, baile. Na e atardi aki tambe un wela i welo a trese un baile dilanti ku ta un wals i a mustra kon nan tabata baila ántes i asina sra. diputado Nina den Heyer a deklará e siman di buki ofisialmente habrí.

Outor i kontadónan tabata di:
Hulanda: Charlotte Doornstein, Kòrsou: Roy Colastica, Guinetta de Palm, Valdemar Marcha, Boneiru: Engracia Coffie, Ubaldo Anthony, Micelle Lichtenberg, Duo Shourena Casseres/Jasmin Trenidad i Jackie Bernabela.

Durante e siman aki skolnan a habri nan porta i a duna e outor i kontadónan un kaloroso bon biní. Nos artistanan a disfrutá un mundu. Nan a bishitá skolnan básiko i tambe klasnan di SGB. Loke a sobresalí ta ku mayoria skol tabata bon prepará pa e bishita di e outor i kontadó i asina ta hasi e mucha mas konsiente di e meta di e siman di buki i ta hisa e kalidat di partisipashon di e mucha.

E aña aki e siman di buki no tabata solamente pa mucha. Tabata un plaser di por a tira lus riba nos wela i welonan tambe kaminda a presentá nan un charla. Tambe nan a haña un sorpresa di muchanan di Strea Briante i Kolegio Rayonan di Solo ku a honra e grandinan di Vila Antonia i Cocari ku un bishita.

Den e siman aki a nase un outor nobo tambe ku ta karga e nòmber di Micelle Lichtenberg. E buki ta skirbí na Papiamentu i ta hiba e título:Omachi i Opachi ku ta kuadra ku e tema. Pabien i bon biní na nos outor nobo.

Tambe nos a sera konosí ku mas talentonan nobo bou di nos hóbennan: Shourena Casseres/Jasmin Trenidad ku a sa di entretené nos muchanan ku nan kontamentu di kuenta. Nos ta spera ku nan ta sigui desaroyá e kompetensia aki i ku nos por sigui konta riba nan den futuro.

Segun evaluashon di e outor i kontadónan ta sugerí pa sigui ku e aktividat di siman di buki.

Personal di biblioteka ta mira ku hopi satisfakshon atras riba un siman di buki eksitoso.

Un danki speshal na tur e skolnan, e outor i kontadónan i tur esnan ku di un òf otro forma a duna un man pa nos por a realisá nos Siman di buki.

GESLAAGDE KINDERBOEKENWEEK

Kralendijk – En zo is dan onze boekenweek op Bonaire ten einde gekomen. Het thema voor dit jaar was OMA en OPA. Onze week begon met een feestelijke opening en een goed in elkaar gezet programma. Het was een activiteit voor en door kinderen en dat is ook het doel van de Kinderboekenweek. Een heel interactief programma waarbij bijna alle basisscholen mooie presentaties hebben gegeven van onder andere zang, poëzie, verhalen vertellen en dans. Die
middag hebben ook een oma en opa een dansje laten zien, namelijk een wals om een voorstelling te geven van hoe vroeger werd gedanst.
Daarna heeft gedeputeerde mw Nina den Heyer de kinderboekenweek officieel voor geopend verklaard.

Auteurs en vertellers waren Charlotte Doornstein uit Nederland, Roy Colastica, Guinetta de Palm en Valdemar Marcha uit Curacao en Engracia Coffie, Ubaldo Anthony, Micelle Lichtenberg, het duo Shourena Casseres/Jasmin Trenidad en Jackie Bernabela uit Bonaire.

Tijdens de boekenweek hebben de scholen hun deuren geopend en auteurs en vertellers werden hartelijk verwelkomd. Onze artiesten hebben ten volle genoten. Ze hebben de basisscholen en ook SGB-klassen bezocht. Opvallend was dat de meeste scholen zich goed hadden voorbereid op het bezoek van de auteurs en de vertellers. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat de kinderen zich beter bewust waren van het doel van de boekenweek en daardoor beter konden participeren.

Dit jaar was de boekenweek niet alleen voor kinderen. Het was een genoegen om door middel van een lezing ook onze oma’s en opa’s erbij te betrekken. Daarnaast werden ze verrast door de leerlingen van de Kolegio Strea Briante en de Kolegio Rayonan di Solo die een bezoek hebben gebracht aan de ouderen van Villa Antonia en Cocari.

Gedurende de boekenweek hebben wij ook een nieuwe schrijfster leren kennen genaamd Micelle Lichtenberg. Haar boek is geschreven in het papiamentu en heeft een bij het thema passende titel: ‘Omachi i Opachi’.
Wij verwelkomen en feliciteren onze nieuwe schrijfster. Wij hebben ook kennis gemaakt met nog meer nieuwe talenten onder onze jongeren: Shourena Casseres en Jasmin Trenidad die onze kinderen wisten te vermaken met het vertellen van verhalen. Wij hopen dat ze deze vaardigheid verder blijven ontwikkelen en dat wij in de toekomst op hen kunnen blijven rekenen.

Volgens de evaluatie van de auteurs en de vertellers adviseren zij om door te gaan met de activiteiten van de kinderboekenweek.

Het personeel van de bibliotheek kan met veel voldoening terugkijken op een geslaagde kinderboekenweek. Een speciale dank aan alle scholen, auteurs en vertellers en allen die op een of andere wijze geholpen hebben om onze Kinderboekenweek te realiseren.

dsc_0017

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: