MINISTERIO PUBLIKO DI SINT MAARTEN TA INFORMA: Korte Komun di Hustisia djaweps 22 de desèmber a “bevestig” e veredikto di korte den promé instansha kontra èks-parlamentario A.C.M.T.


Info OM:                                                                                 22 december 2016

Korte Komun di Hustisia djaweps 22 de desèmber a “bevestig” e veredikto di korte den promé instansha kontra èks-parlamentario A.C.M.T. Ku ta un but kondishonal di 1.400 florin. E tres huesnan di Korte Komun a haña e echo ku A.C.M.T. deliberadamente a violá e obligashon di sekresia di un parlamentario (“geheimhoudingsplicht”) algu serio. Korte komun ta di opinion ku den kaso ku A.C.M.T. no tabata di akuerdo ku e obligashon di sekresia aki, ku e por a atendé kuné di otro forma ku esaki.

 

 

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft op 22 december het vonnis van het gerecht in eerste aanleg tegen voormalig parlementariër A.C.M.T. bevestigd. Hij is weer veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 1.400 gulden. Het Hof vindt dat A.C.M.T. een ernstige feit heeft gepleegd door de geheimhoudingsplicht van een parlementariër opzettelijk te schenden. Volgens het Hof had de voormalige parlementariër op een andere manier had moeten omgaan met het feit dat hij het niet eens was met de geheimhoudingsplicht.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: