Mr. Mauritsz de Kort voorgedragen voor benoeming tot vicepresident Hof van Justitie op Curaçao en Bonaire – Mr. Mauritsz de Kort postulá pa wòrdu nombrá komo Visepresidente di Korte di Hustisia di Kòrsou i Boneiru

Mr. Mauritsz de Kort voorgedragen voor benoeming tot vicepresident Hof van Justitie op Curaçao en Bonaire

Mr. Mauritsz de Kort is in de vergadering van 17 maart 2017 van de Rijksministeraard voorgedragen voor benoeming tot vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor de vestigingen Curaçao en Bonaire. Mr. De Kort volgt mr. Eunice Saleh op in deze functie, nadat zij in januari president van het Hof is geworden. De benoeming gaat in per 1 april 2017.

De Kort is in 1973 in Aruba geboren. Hij volgde, na het VWO op Colegio Arubano, de HEAO opleiding in Arnhem. Daarna is hij rechten gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Deze heeft De Kort in 1999 afgerond om meteen daarna door te gaan voor de postdoctorale mastersopleiding aan de University of London.

Na zijn studie heeft De Kort een aantal jaar in de advocatuur gewerkt op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. In 2007 begon hij aan de opleiding Rechterlijke Ambtenaar in Opleiding (Raio), die hij in 2011 afrondde. Van 2011 tot 2015 was hij rechter op de vestiging Curaçao van het Hof. Daarna is hij overgeplaatst naar vestiging Sint Maarten, waar hij zijn werkzaamheden kon voortzetten. De Kort was tot zijn vertrek in 2015 ook persrechter voor de vestiging Curaçao en tot 1 maart 2017 voor die van Sint Maarten. Met zijn nieuwe benoeming keert rechter De Kort terug naar Curaçao waar hij de functie van vicepresident gaat vervullen.

Fecha: 17 di mart 2017

Mr. Mauritsz de Kort postulá pa wòrdu nombrá komo Visepresidente di Korte di Hustisia di Kòrsou i Boneiru

Djabièrnè 17 di mart 2017 Mr. Mauritsz de Kort a keda postulá dor di Konseho di Minister di Reino pa bira visepresidente di Korte Komun di Hustisia di Kòrsou i Boneiru. Mr. De Kort ta susedé mr. Eunice Saleh, ku a bira presidente di Korte na yanüari último. E postulashon ta drenta na vigor 1 di aprel 2017.

De Kort a nanse na 1973 na Aruba. El a bai VWO na Colegio Arubano i despues a sigui pa HEAO na Arnhem. Despues di a terminá HEAO el a kuminsá studia lei na Universidat di Leiden. De Kort a terminá esaki na 1999 i mes ora a sigui pa e master ‘postdoctoraal’ na Universidat di London.

Despues di su estudio De Kort a traha algun aña komo abogado na Kòrsou, Aruba i Sint Maarten. Na 2007 el a kuminsá ku e estudio pa bira hues, esta Rechterlijke Ambtenaar in Opleiding (Raio). El a terminá esaki na 2011. Di 2011 pa 2015 De Kort a traha komo hues na Kòrsou. Despues el transladá pa Korte na Sint Maarten, kaminda el a sigui ku su trabounan. Promé ku su traspaso pa Sint Maarten hues De Kort tabata enkargá ku prensa na Kòrsou (Persrechter) i na Sint Maarten el a ehersé e funshon aki tambe te ku 1 di mart 2017. Ku su nombramentu hues De Kort ta regresá Kòrsou pa ehersé e funshon di visepresidente.

NOS DI KIKO TA PASANDO NOTISIA I INFROMASHON TA FESLISITA SR. MR MAURITSZ de KORT.
Ruman PABIEN !!!!!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: