MINISTERIO PUBLIKO TA INFORMA DI KU NAN A KABA KU E PROSESO DI SCREENING DI E MINISTERNAN


Info OM:
OM a  términá screening hudisial di kandidato-ministernan
Ministerio Públiko (OM) Kòrsou a términá awe e konsulta hurídiko relashoná ku e investigashon di antesedente pa kandidato-minister. 

E resultado di e konsulta hurídiko a keda presentá awe na Formador di e gabinete interino i respektivamente tambe na presidente suplente (ondervoorzitter) di Raad van Advies. Ministerio Públiko mester – konforme “Landsverordening Integriteit (kandidaat)ministers” – hasi uso pa su investigashon di registronan manera registro di karchi di kastigu den e sistema di servisio di dokumentashon hudisial. Tambe ta investigá di e kandidato ta sospechoso òf tabata sospechoso den un investigashon hudisial sea andando òf tabata envolví den un investigashon ku mientrastantu a términá. E úniko eksepshon ta si e interes di e investigashon ta resistí kontra esaki.
E ordenansa nashonal (Landsverordening) ta eksigí di Ministerio Públiko un konsiderashon kuidadoso den kual ta pisa e informashon ku ta disponibel,  kompará ku e interes di e investigashon penal. Esaki ta eksigí tempu den kual mester evitá eror. Di wanta òf kousa kwalkier retraso di e investigashon no tin ningun base. Ministerio Públiko, den e kuadro aki, asta ta tribi di bisa ku a kaba e parti aki di screening de un tempu mas korto ku a hasi esaki na novèmber/desèmber 2016.
Ministerio Públiko, tokante e kontenido di e reportahe di screening, klaro no ta hasi ningun deklarashon. E kontenido ta  konfidensial.

OM-deel screening kandidaat-ministers afgerond
OM-deel screening kandidaat-ministers afgerond
Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft vandaag de justitiële naslag afgerond met betrekking tot de antecedentenonderzoeken van de kandidaat-ministers. Het resultaat van de justitiële naslag is vervolgens aangeboden aan de Formateur van het interim kabinet en respectievelijk de Ondervoorzitter van de Raad van Advies. Het Openbaar Ministerie dient – overeenkomstig de Landsverordening Integriteit (kandidaat)ministers –  daarbij acht te slaan op informatie uit de ter beschikking staande registers, waaronder het strafkaartenregister en het strafbladensysteem van de justitiële documentatiedienst. Ook wordt bezien of de kandidaat al dan niet verdachte is of is geweest in een lopend of afgesloten strafrechtelijk onderzoek terzake een misdrijf, tenzij het belang van dat onderzoek zich daartegen verzet.
De Landsverordening vraagt van het Openbaar Ministerie een zorgvuldige afweging waarbij secuur de beschikbare informatie en de strafrechtelijke onderzoeksbelangen worden afgewogen. Dit vergt enige tijd, misslagen dienen te worden voorkomen. Van enige vertraging in het onderzoek is geen sprake; het Openbaar Ministerie merkt in dat verband op dat het huidige screeningsonderzoek zelfs in kortere tijd is afgerond dan de justitiële naslag zoals deze in november/december 2016 is verricht.
Over de inhoud van de screeningsrapportages doet het Openbaar Ministerie vanzelfsprekend geen mededelingen. Deze zijn vertrouwelijk.

Advertisements