Ministerio Publiko ta informa

Info OM:
TGO (Team Grootschalige Opsporing) Berg Altena ku a keda establesé pa hasi e investigashon nesesario relashoná ku e tiroteo di djasabra 18 di mart 2017 i na unda kuater persona a bin pèrdè nan bida, ta trahando duru riba e kaso.

Ministerio Públiko ta hasi su máksimo pa hiba e sospechosonan Korte. Pa esaki ta usa eksperensia di otro instansianan di investigashon den e TGO i a pidi mientrastantu yudansa forénsiko pa esaki. Pa un koperashon mas optimal posibel a konsentrá tur esnan envolví den e investigashon na un sitio, pa asina garantisá efektividat.

Testigunan di e tiroteo por mèldu nan mes via telefòn 917 òf anónimo via 108.

Banda di e investigashon di tiroteo ku kuater morto, ta intenshon di Ministerio Públiko pa inkorporá kapasidat di investigashon pa di e forma aki por hasí investigashon riba término largu i di forma struktural na e gruponan den nos komunidat ku ta responsabel pa violensia i krímen riba nos isla. Pa logra esaki a inisiá kombersashon ku vários partner den e kadena hudisial.

——

Het TGO (Team Grootschalige Opsporing) Berg Altena dat is samengesteld om het opsporingsonderzoek te doen naar de schietpartij waarbij vier mensen werden doodgeschoten en die op zaterdag 18 maart plaatsvond, is volop aan het werk.

Het Openbaar Ministerie stelt alles in het werk om de daders van deze schietpartij voor de rechter te brengen, zo wordt onder meer de expertise van andere opsporingsdiensten benut in het TGO en is forensische bijstand gevraagd. Om de samenwerking optimaal te laten verlopen zijn alle betrokkenen bij dit onderzoek op één plek geconcentreerd.

Zoals eerder aangegeven kunnen getuigen zich melden per telefoon op 917 of via de anonieme lijn 108.

Naast het onderzoek naar deze vier levensdelicten wil het Openbaar Ministerie opsporingscapaciteit in kunnen zetten om langdurig en structureel onderzoek kunnen doen naar de groeperingen die geweldscriminaliteit veroorzaken. Daarover is het OM in gesprek met diverse partners.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: